Konjičanka Lana Kudović kapiten U-14 reprezentacije BiH

0

Perspektivna košarkašica Lana Kudović, članica ŽKK „Konjic“ i U-14 reprezentacije BIH, predvodila je reprezentaciju naše zemlje na međunarodnom turniru u Sloveniji. Turnir je okupio ekipe iz sedam država; Poljske, Mađarske, Izraela, Hrvatske, Bugarske, BiH i domaćina Slovenije. Prije odlaska u Sloveniju, bh.košarkašice su se deset dana pripremale na Ilidži, kazala nam je Lana, dodavši da su na turniru osvojile šesto mjesto. No, prema njenim riječima, najvažnije je da su imale priliku nastupiti na jednom evropskom turniru i steći novo iskustvo.

konjičanka lana kudović kapiten u-14 reprezentacije bih
Lana Kudović predvodila U-14 košarkašku reprezentaciju BIH na turniru u Sloveniji

Prije odlaska u Sloveniju, imale smo desetodnevne pripreme na Ilidži, gdje je nas 12 djevojaka, iz nekoliko bh.klubova, svaki dan vrijedno treniralo, kako bismo se što bolje pripremile za nastup u Sloveniji. Osvojile smo šesto mjesto, ali bez obzira na rezultat, ovo je bilo novo iskustvo za nas i nadam se da ćemo na narednim turnirima pokazati svoj maksimum-kazala je Lana.

Ova mlada košarkašica, pred kojom je zasigurno uspješna košarkaška karijera, dobila je priliku da predvodi U-14 reprezentaciju BIH, što joj je kaže bila velika čast.

San svakog sportiste je da nosi dres reprezentacije BiH i da predstavlja svoju državu. Biti kapiten je veoma zahtjevno, ali sam i veoma ponosna, jer sam dobila takvu priliku-navela je mlada košarkašica iz Konjica.

konjičanka lana kudović kapiten u-14 reprezentacije bih
Konjičanka Lana Kudović kapiten U-14 reprezentacije BiH

Ističe, da je tokom cijelog ljeta bila u trenažnom procesu, kako bi se što bolje pripremila za naredni period i nova takmičenja.

Uspjela sam odmoriti desetak dana, što je bilo sasvim dovoljno, tako da sam cijelo ljeto vrijedno trenirala sa trenernom Nevenom Pejkovićem. Trudila sam se da naučim što više i mislim da se to isplatilo. Krajem septembra očekuje me nastup u Premijer ligi BIH sa mojim klubom ŽKK „Konjic“ i nadam se da ćemo, iako smo najmlađa ekipa, uspjeti ostvariti dobar rezultat-rekla je Lana Kudović za radiokonjic.ba

konjičanka lana kudović kapiten u-14 reprezentacije bih
Bh košarkašice osvojile šesto mjesto na turniru u Sloveniji

radiokonjic.ba

26.08.2022.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

[email protected]

+387 36 726 267

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267