12.5 C
Konjic
27 rujna, 2022

Drugi upravo čitaju

Uputa za ostvarivanje prava na novčanu pomoć za nezaposlene osobe

Pravo na jednokratnu pomoć u iznosu od 100 KM...

Konjic:Uskoro počinje podjela paketa pomoći stanovništvu

Vlada FBiH je u julu donijela Uredbu o programima...

Tko su kandidati za Premijer ligu?

Odlukom Izvršnog odbora Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine,...

Đoković: Ovo se ne događa često

U srijedu popodne u parku "Ravne 2" u "Dolini...

Pronađeno tijelo nestale žene kod Stoca

U blizini Smrekove Glavice na predjelu Gornji Poplat kod...

MOSTAR DOMAĆIN MEĐUNARODNOG CLIFF DIVING TRENING KAMPA

Pored novog nastupa najboljih svjetskih skakača i skakača na Starom mostu, ove godine od 23. do 28. avgusta biće organizovan i međunarodni trening kamp skakanja s litice na kojem će svoje vještine usavršavati neki budući šampioni.

Legenda ronjenja s litice, Kolumbijac Orlando Duque, nedavno je u Mostaru prisustvovao svečanom otvaranju obnovljene skakaonice Duradžik kod Starog mosta, projekta koji podržava Ronilački klub “Mostari”.

Tom prilikom je rečeno da će skakački centar služiti skakačima iz Bosne i Hercegovine i svijeta, te da su u planu takmičenja, radionice i škole skakanja. Mjesec dana kasnije najavljena je prva aktivnost na renoviranoj skakaonici.

Krajem narednog mjeseca, tačnije 27. avgusta, Stari most će ponovo biti pozornica takmičenja Red Bull Cliff Diving, a tim povodom od 23. do 28. avgusta održat će se međunarodni trening kamp skakanja s litice. održana, na kojoj će učesnici iz cijele Evrope trenirati sa bivšim svjetskim prvakom i učiti od njega.

MOSTAR JE DOMAĆIN MEĐUNARODNOG KAMPA ZA OBUKU ZA RONJENJE S CLIFF

Trening kamp je otvoren za sve talentovane litice ronioce iz cijele Evrope, rođene od 23. avgusta 2004. do 23. avgusta 2006. godine, a prijave se mogu izvršiti ovdje. Da biste se prijavili, potrebno je da ostavite osnovne informacije, kratak uvod o sebi, video sa kompilacijom skokova (dužine najmanje 60 sekundi) i listu skokova koje izvodite. Prijave će pregledati sam Orlando Duque, a imena najmanje 15 skakača odabranih za kamp bit će objavljena 2. avgusta.

Učesnici će na kampu imati jedinstvenu priliku da uče od velikih imena u cliff ronjenju, koja će prenijeti svoje znanje i iskustvo u svim segmentima neophodnim za uspješnu ronilačku karijeru.

Nakon luksuzne takmičarske karijere, u kojoj je osvojio sve što se osvojiti moglo, Duque je – inače, veliki prijatelj Mostara i naše zemlje – sada sportski direktor Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva.

PROČITAJ:   Obavljena prozivka i prvi trening igrača FK Klis

Na Duradžiku se mladi skakači godinama pripremaju za skok sa Starog mosta. Možda će zahvaljujući obnovljenoj skakaonici Bosna i Hercegovina jednog dana imati svoje predstavnike na Svjetskom prvenstvu u Red Bull Cliff Divingu, koji će tu vještinu steći upravo na Duradžiku.

hayat.ba

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima