back to top

Drugi upravo čitaju

4. muslimanska slavna brigada obilježila 30.godišnjicu formiranja  

Danas je obilježena 30. godišnjica od formiranja Četvrte muslimanske...

Konjic: U toku deminiranje na lokalitetu Šumine u blizini Drecelja

Generalna skupština UN-a objavila je 8. decembra 2005. godine...

Radio Konjic danas slavi 32 godine rada

Na današnji datum, 4. april 1992. godine, Konjičane i...

U toku izrada vodovodne mreže u MZ Džepi

U toku je izrada vodovodne mreže u mjesnoj zajednici...

UŽ “Nera“: Održano predavanje o položaju Romkinja u BiH

Na današnjoj radionici naziva “Kreiranje sigurnih prostora za marginalizirane...

Mulalić uoči derbija sa Veležom: Kada igraš sa ekipom protiv koje si igrao, nije loše da budeš malo pametniji drugi put

Trener Plavih Edis Mulalić istakao je da je uoči ovog meča imao određenih kadrovskih problema.

“Pred nama je težak meč protiv protivnika koji ima dosta kvalitetnih pojedinaca i veoma širok kadar. U zadnje tri-četiri utakmice Amar ima veći izbor igrača, primijetio sam da koristi oko 5-6 igrača na fiksni osnovi, a ostale stavlja prema domaćim ili gostujućim utakmicama. Malo više defanzivnih igrača u gostima, a malo kreativnije kod kuće. U nekim stvarima mu čak i zavidim jer on ima izbor i ima nekoliko varijanti koje može probati, mi ne možemo. Malo smo osakaćeni u pripremi utakmice sa zaštićenim starosnim grupama, imamo ih petoro, a to su Gasal, Subašić, Beća, Muftić i Drina, koji je kažnjen sa tri žuta kartona, dok su Gasal i Subašić povređeni, pa smo mi ostaju dva igraca sa zasticenim uzrastom i samim tim to diktira sam sastav, ali hajde necemo plakati imamo sta imamo hocu da se sutra predstavimo kao do sada, kao ekipa, da budite hrabri i kada imamo loptu i kada je na protivniku. Za šta će to biti dovoljno, videćemo sutra. Mi smo pratili Velež, a oni nas, pa ćemo vidjeti”počeo je Mulalić.

Mulalić se osvrnuo i na prethodni meč sa Veležom u kojem su Rođeni slavili rezultatom 1:0.

Železničar je tada poražen rezultatom 3:1, ali je u prvih 20 minuta utakmice imao dvije dobre prilike da povede i preokrene utakmicu u potpuno drugom pravcu. Mulalić smatra da je važno da njegovi igrači pokažu da su nešto naučili iz tog meča.

„Da, odlično smo otvorili utakmicu, Gasal i još neko su imali priliku gdje smo mogli povesti, imali smo dvije situacije u tranzicijama da povedemo i nismo uspjeli. Nekako smo bili slabi u sve tri linije, nismo bili kompaktni, nismo preuzimali odgovornost i onda vas u takvim situacijama Velež, koji na svakoj poziciji ima po dva kvalitetna igrača, kažnjava. To je jasno i neizbježno, nakon toga smo to analizirali i izašli iz te situacije. Kada igraš sa protivnikom protiv kojeg si igrao, ne bi bilo loše da si drugi put malo pametniji”istakao je Mulalić

Trener Železničara vjeruje da će meč odlučiti današnja forma.

“Ušli smo u formu, ali nema pravila. Mislim da će dnevna forma odlučiti rezultat, taj dan, bioritam koji imate, kako ste se uspjeli regenerisati nakon Kupa, da li imate igrače koji mogu zamijeniti one koji su igrali u Kupu. Protiv Budućnosti smo igrali u najboljem sastavu jer smo morali, govorimo o kvalitetnom timu iz Prve lige Federacije, a nama je stalo da prođemo što se tiče ugleda kluba i svega. Kada sam bio igrač, voleo sam da igram bez prestanka. Intenzitet treninga je manji, uđete u ritam i ponekad je lakše igrati bez prestanka. Mislim da smo spremni za to, ali sada kada nemamo širinu i ne možemo probati ono što bismo inače mogli, to je druga stvar. Imaš šta imaš, umukni, snaži se, radi, namještaj, ispravljaj, ohrabruj, podiži sve što Bog da.”kazao je Mulalić.

Mulalić nije mnogo precizirao kome će sutra biti teže, njemu ili Amaru Osimu kao bivšem treneru.

“Amar nije bio moj saigrač, nisam toliko star, a nije ni Amar. Kome će biti teže? Utakmica se mora odigrati, ovo je prvenstvena utakmica i obojica želimo da osvojimo tri boda, nemam šta da kažem. Amar je najtrofejniji trener u Bosni i Hercegovini i tu se sva priča o njegovom kvalitetu završava. E sad, kome će teže ili lakše… teško je reći”zaključio je trener Plavih.

sport1.oslobodjene.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima