back to top
18.8 C
Konjic
20 Maja, 2024

Muškarac ušao susjedi u kuću i skinuo gaće, ona pobjegla kroz prozor

Milan iz Bjelovara osuđen je na kaznu od 40.000 kuna zbog uznemiravanja susjede Jasne u srpnju ove godine.

Ušao je u njenu kuću dok je bila sama i skinuo joj pantalone i gaće.

– Rekao joj je: ‘Dođi ovamo da te jebem… i daj mi p…. k….’. Nakon toga je skinuo pantalone i gaće, čime je izvršio seksualno uznemiravanje. Onda je rekao: ‘Ako ne budeš slušao, ubiću te’. ‘

Zbog toga je žena pobjegla iz kuće kroz prozor.

Ponašanje okrivljenog je za posljedicu imalo povredu Jasninog ličnog dostojanstva i dovedena je u neugodno i ponižavajuće okruženje’, navodi se u presudi, prenosi Danica.

Istovremeno, sudija je naglasio da je Milan, u cilju izazivanja straha i neprijateljskog, ponižavajućeg i uvredljivog okruženja, radnjama seksualne prirode povredio dostojanstvo drugog lica i počinio prekršaj iz Zakona o ravnopravnosti polova.

Kažnjen je novčanom kaznom od 40.000 kuna i mora platiti 100 kuna prekršajnih troškova.

Kazna je “srazmjerna težini prekršaja i posljedicama koje su nastale, s obzirom da se upornost okrivljenog u ovakvom društveno neprihvatljivom ponašanju smatra otežavajućom okolnošću”.

Muškarac ušao u kuću komšinice i skinuo donji veš, ona je pobjegla kroz prozor Dnevni.ba.

dnevni.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima