12.8 C
Konjic
27 rujna, 2023

Drugi upravo čitaju

Na bh. graničnim prijelazima otkriveno devet osoba koje su potraživali sudovi i policija

Službenici Jedinice granične policije BiH Gradiška lišili su slobode tri državljana Bosne i Hercegovine na osnovu naloga za pretres pri ulasku u BiH.

Naime, graničnim provjerama utvrđeno je da je Policijska uprava Mrkonjić Grad raspisala potjernicu za MB (1998) zbog krivičnog djela “napad na ovlašteno službeno lice u vršenju službene dužnosti”, saopšteno je iz Granične policije BiH (GP BiH). On je kontrolisan na Međunarodnom graničnom prelazu Gradiška i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Na istom graničnom prijelazu lišeno je slobode lice inicijala EO (1996.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Travniku zbog krivičnog djela „teška krađa“ te je predata o. službenici Centra sudske policije u Posavskoj županiji.

Na prijelazu Gradina, AM je lišen slobode (1998. godine) nakon što je utvrđeno da je MUP Kantona Sarajevo za njim raspisao potjernicu zbog krivičnog djela “držanje i omogućavanje konzumiranja opojnih droga”. Predat je službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Iz Granične policije BiH saopćeno je da su službenici Jedinice GPBiH Izačić prilikom ulaska u našu zemlju na prelazu Izačić otkrili dvojicu državljana BiH za kojima su nadležni organi tragali.

ED (1998.) lišen je slobode jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Cazinu zbog krivičnog djela “laka tjelesna ozljeda”. Predat je službenicima Centra sudske policije Unsko-sanske županije.

Osoba inicijala DV (1985) je privedena i predata službenicima Policijske uprave Bihać jer je za isti MUP Kantona Sarajevo raspisala potjernicu zbog krivičnog djela „falsifikovanje isprava“.

Službenici Jedinice GPBiH Zvornik lišili su Ž.J. (1999.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je kontrolisan pri ulasku u BiH na prelazu Karakaj i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Službenici Jedinice GPBiH Brod pri ulasku u BiH na prelazu Brod lišili su slobode SP (1977.). Utvrđeno je da ovu državljanku BiH potražuje Osnovni sud u Doboju zbog krivičnog djela “nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici”. Predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj.

Službenici Jedinice GPBiH Orašje lišili su slobode dvojicu državljana BiH pri ulasku u našu zemlju na prelazu Šamac. Naime, utvrđeno je da su MS (1994) i I.Ć. (1983) potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Oni su predati službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina, navodi se u saopštenju.

Post Na graničnim prijelazima BiH otkriveno devet osoba za kojima sudovi i policija tragaju, pojavio se prvo na Dnevni.ba.

dnevni.ba

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima