14.4 C
Konjic
30 rujna, 2022

Drugi upravo čitaju

Lukomir: “Luka (ne)mira”?

Uvijek pišu da je u Lukomiru sve dobro, a...

Tko su kandidati za Premijer ligu?

Odlukom Izvršnog odbora Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine,...

Pronađeno tijelo nestale žene kod Stoca

U blizini Smrekove Glavice na predjelu Gornji Poplat kod...

KOMENTAR / Jakirović sada mora pokazati da je kompletan

Utisci se još slažu, niko nije siguran šta su...

Počela naplata parkinga kod Gradske džamije i Ćuprije

JKP Standard je počeo  sa primjenom nove Odluke o...

Na Boračkom jezeru svečano otvoren UNDP BiH BRIDGE kamp, koji je okupio mlade iz Banja Luke, Mostara i Konjica

U kampu Odreda izviđača “Neretva” Konjic svečano je otvoren (28. juna) Interetnički kamp za djecu i mlade kroz projekat BRIDGE, koji se provodi uz finansijsku podršku Agencije za razvojnu saradnju Republike Italije, a implementira i sufinansira UNDP BiH uz podršku Grada Konjica.

Nakon pozdrava i dobrodošlice za sve učesnike kampa, koje su uputili starješina i načelnica Odreda izviđača Neretva Konjic Haris Hadžizukić i Selma Hadžihusejnović, kamp je otvorio gradonačelnik Konjica Osman Ćatić.

-Želja nam je da omogućimo što bolje i kvalitetnije uslove za vaš boravak, ali i boravak svih gostiju koji posjećuju kamp i koji će to činiti u budućnosti. Upravo ovaj prostor neka bude mjesto susreta, rađanja nekih novih projekata, ideja, koje će rezultitati novim vrijednostima.

Zahvaljujem se Italijanskoj razvojnoj  agenciji i  UNDP BiH na ovim značajnim aktivnostima koje realizuju na području Konjica. Grad Konjic sa zadovoljstvom učestvuje u ovakvim projektima podržavajući ih. Zahvaljujem i Odredu izviđača Neretva Konjic na aktivnom radu na tom planu. Vjerujem da ćete odavde ponijeti najljepše uspomene, da će vas planirane aktivnosti učiniti boljim i odgovornijim članovima društva, da ćete biti bogatiji za nova prijateljstva i svakako poželjeti ponovo doći – kazao je gradonačelnik Ćatić obraćajući se učesnicima kampa.

na boračkom jezeru svečano otvoren undp bih bridge kamp, koji je okupio mlade iz banja luke, mostara i konjica
Na Boračkom jezeru svečano otvoren UNDP BiH BRIDGE kamp, koji je okupio mlade iz Banja Luke, Mostara i Konjica

Kamp se održava se u organizaciji Odreda izviđača “Neretva„  Konjic i“ Stari Grad „ Mostar, a u njegovom radu učestvuju i članovi Odreda izviđača „ 22. April „ Banja Luka. Interetnički kamp BRIDGE kroz dva ciklusa okupit će oko 100 učesnika, a cilj njegovog održavanja je povezivanje mladih i djece u aktivnostima koje su korisne za proces socijalizacije, tolerancije i podizanja ekološke svijesti kroz radionice i ljetne radosti na plaži Boračko jezero, izlet na rijeci Neretvi, te bogat program sticanja izviđačkih vještina i znanja,  igru i zabavu.

PROČITAJ:   Okončan turnir „Tri kornera penal“: pobjednik ekipa „Džepi Ugarak Product“

Gradonačelnik Ćatić je osim posjete Boračkom jezeru uoči održavanja kampa sa predstavnicima UNDP-a, nakon zvaničnog otvaranja i druženja sa učesnicima, posjetio i  kamp izviđača iz Zenice na Boračkom jezeru, gdje se susreo sa predstavnicima ove organizacije, koja svakog ljeta okuplja značajan broj mladih u svom taboru.

radiokonjic.ba

29.06.2022.

Možda vas zanima