14.4 C
Konjic
29 rujna, 2022

Drugi upravo čitaju

Džan Ždrale spreman za Svjetsko prvenstvo u Italiji

Džan Ždrale, član Kluba borilačkih sportova Balkan Konjic krajem...

GSS Prenj dobio donaciju vrijednu 20.000KM

Ministru finansija i komandantu Štaba civilne zaštite HNK Adnanu...

Rezultati analize uzoraka rijeke Neretve

U svim uzorcima rijeke Neretve uzetim iznad mosta Orašje...

Vlada HNK i sindikati: puno razumijevanje, dijalog i podrška

Na osnovu kontinuiranoga dijaloga koji Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona u...

U konjičkim obdaništima 150  djece

Cijene za cjelodnevni boravak od 180 do 210 KM U...

JKP Standard Konjic dobilo donaciju vrijednosti oko 500.000KM

Međunarodna saradnja komunalnih preduzeća Nastavljena je Međunarodna saradnja komunalnih preduzeća...

Na Čukaričkom grmu: Pokradeni smo u Lazarevcu

Fudbaleri Čukaričkog poraženi su od domaće Kolubare rezultatom 3:2 u Superligi u Lazarevcu.

Na Banovom brdu poznati su po tome što se retko oglašavaju povodom suđenja, ali ovoga puta nisu mogli da ćute.

Sportski direktor Vladimir Matijašević nije skrećivao riječi.

– NijedanČukaričkom nije problem da izgubi od Kolubare, desilo nam se i prošle godine, pa smo na kraju ostvarili cilj, bili ubedljivo treći, plasirali se u Evropu. Problem je kada na taj poraz utiče neko drugi, a ne igrači našeg ili protivničkog tima. U tri situacije smo bili direktno oštećeni, sva tri puta je bilo više nego očigledno. Nakon našeg vođstva, Kolubari je dosuđen izjednačujući gol uz evidentan ofsajd. Nakon konsultacija sa VAR prostorijom, gol je primljen, iako je bilo jasno da je napadač Lazarevca u ofsajdu, ispred poslednjeg igrača naše odbrane. Kod trećeg gola Kolubare, na početku akcije domaćih, igrač Kolubare je igrao rukom, tada se VAR nije oglasio. A onda, vrhunac svega je neodlučeni penal protiv Badamosija u posljednjoj minuti nadoknade prvog poluvremena. Previše očigledan detalj da bi bio slučajanrekao je Matijašević.

On je tada istakao da je Čukarički jedini privatni klub u zemlji i da u klub ulažu veliki novac.

Jedan čovjek ulaže svoj novac, napravio je uzornu organizaciju, stalno napredujemo u svim segmentima. Ako nekome smeta 30 miliona evra uloženih u tim u proteklih deset godina, to što redovno plaćamo poreze i doprinose državi, bez ijednog dana kašnjenja, da ko zna koliko porodica živi od našeg kluba, da se u klubu ne može uplatiti više od 100 milijuna kuna . neka nam kažu. Ponavljam, sve bez ičije pomoći, suzdržavamo se gotovo isključivo od transfera. I ne tražimo nikoga da nam pomogne, ali zato nam niko ne može ni uzvratiti. Želimo samo da budemo ravnopravni na terenu, da suđenje bude fer, da imamo isti tretman kao i svi ostali klubovi. I ništa više od toga! Nismo se oglašavali u prethodnom periodu, ali smo mogli. Vjerujemo da je moguće pogriješiti, ljudski je griješiti, ali ovo je nešto drugo.

PROČITAJ:   Nakon smrti novinara Vladimira Matijanića, oglasila se njegova djevojka: ‘Molili smo da ga prime u bolnicu, nisu htjeli… Rekli su da jede štapiće. A onda je poplavio…’

U Čukaričkom su svesni da je bilo grešaka u njihovoj igri, ali žele i da ne bude grešaka onih koji treba da sude pošteno.

Naravno, pitanje je kakav bi bio rezultat da je suđenje bilo drugačije, odnosno da su donesene ispravne odluke. Možda bi Kolubara i u tom slučaju pobedila, možda bi odnela sva tri boda Lazarevcu. Ali to sada nije bitno, najvažnije je da u nastavku sezone imamo fer i korektno suđenje i da na kraju timovi koji to zaslužuju izbore plasman u Evropu. Uostalom, interes svih nas u srpskom fudbalu je da državu predstavljaju najbolji timovi, a nadamo se da će tako i biti. To je jedini ispravan način, sada kada imamo reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu, kada se svi nadamo da će selektor i igrači postići još veći uspjeh u Kataru. Sada kada je naša domaća liga na 11. mjestu u Evropi, iduću sezonu počinje sa dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka, ukupno pet na međunarodnoj sceni. Ne bih volio da se naš Fudbal na mnogo višem nivou vrati na najgori mogući put za neke druge negativnosti, a dešavalo se to u prošlosti, Bog nas je kaznio za neke propuste. Zato insistiramo na fer i poštenim uslovima borbe. Još jednom ponavljam, za sve što ne valja u Čukaričkom, adresa sam ja, ja sam najzaslužniji za formiranje tima, selekciju igrača. I danas mogu da odem, kao što sam uzdignutog čela napustio Fudbalski savez Srbijezavršio je sportski direktor Čukaričkog.

Sportski centar

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima