15.4 C
Konjic
28 rujna, 2022

Drugi upravo čitaju

Džan Ždrale spreman za Svjetsko prvenstvo u Italiji

Džan Ždrale, član Kluba borilačkih sportova Balkan Konjic krajem...

GSS Prenj dobio donaciju vrijednu 20.000KM

Ministru finansija i komandantu Štaba civilne zaštite HNK Adnanu...

Rezultati analize uzoraka rijeke Neretve

U svim uzorcima rijeke Neretve uzetim iznad mosta Orašje...

Pčelari Hasib i Arnela Avdić osvojili dvije zlatne i jednu bronzanu medalju

Na 17. Međunarodnom sajmu pčelarstva „Medena Tuzla 2022“ koji...

Vlada HNK i sindikati: puno razumijevanje, dijalog i podrška

Na osnovu kontinuiranoga dijaloga koji Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona u...

U Hercegovini ništa novo

„Opet bez pošiljaoca?“ „Nema ništa... al' za tebe je“, odgovori...

Na graničnim prijelazima u BiH uhićeno osam osoba

Službenici Jedinice granične policije BiH Orašje su 25. avgusta 2022. godine lišili slobode osobe inicijala BK (1994), državljane Bosne i Hercegovine.

Naime, graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Kontrolisan je na izlasku iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje. Prethodno, 20. avgusta 2022. godine, službenici ove jedinice lišili su slobode i državljanina BiH EK (1984.) na prelazu Orašje, ali na ulasku u BiH, jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne. zatvorska kazna. Obojica su predati službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Kontrolisano na ulasku
Službenici Jedinice GPBiH Kamensko su 24. avgusta 2022. godine lišili slobode lice inicijala AB (2000) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Banjoj Luci zbog krivičnog djela „krađa“.

Bh. državljanin je kontrolisan pri ulasku u Bosnu i Hercegovinu na prelazu Kamensko i predat službenicima Centra sudske policije Okružnog suda Banja Luka.

Prilikom ulaska u našu zemlju na prelazu Rača, 24. avgusta 2022. godine, uhapšeno je lice inicijala LJ.M. (1974), državljanin Republike Srbije. Službenici Jedinice GPBiH Bijeljina su graničnim provjerama utvrdili da za njom traga Osnovni sud u Banjoj Luci zbog krivičnog djela “prevara”.

Ona je predata službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Službenici Jedinice GPBiH Gradiška su 22. avgusta 2022. godine lišili slobode lice po imenu S.Č. (1977.) jer je utvrđeno da je za njim MUP SŽ raspisao potragu zbog krivičnog djela „povreda integriteta doma“.

Državljanin Bosne i Hercegovine je kontrolisan na izlasku iz Bosne i Hercegovine na prelazu Gradiška i predat službenicima MUP-a SŽ.

Interpol je raspisao potjernicu
Službenici Jedinice GPBiH Višegrad su 21. avgusta 2022. godine, prilikom ulaska u BiH na prelazu Vardište, lišili slobode lice inicijala N.Š. (1994.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Višegradu radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin Republike Srbije predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.

PROČITAJ:   NOVA PROMETNA NESREĆA U BIH: Nakon sudara automobil se prevrnuo

Također, istog dana, službenici Jedinice GPBiH Brod, 21. avgusta 2022. godine, lišili su slobode KA (1984) nakon što je utvrđeno da ga Osnovni sud u Zvorniku traži radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. građanin je kontrolisan na izlasku iz naše zemlje na prelazu Brod i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj.

Službenici Jedinice GPBiH Brčko, 19. avgusta 2022. godine, lišili su slobode lice inicijala Ž.B. (1956), državljanin Srbije.

Utvrđeno je da je Interpol Beograd za njim raspisao poternicu zbog krivičnog dela “teška krađa”. Na izlazu iz Bosne i Hercegovine kontrolisan je na prelazu Brčko i predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Osam osoba uhapšenih na graničnim prijelazima u BiH pojavio se prvi put na Posušje.info.

www.posusje.info

Možda vas zanima