back to top
25.5 C
Konjic
25 Jula, 2024

Na Jelici otvoren Hotel

Konjic s prvim danom Nove 2024.godine dobio nove smještajne kapacitete, što otvara nove mogućnosti za daljnji razvoj turizma – Otvoren Hotel “Han Jelica”, koji će uskoro imati ski stazu sa ski liftom

Danas je na planini Jelica, koja je udaljena 15 kilometara od Konjica, otvoren Hotel “Han Jelica”, koji je nova poslovna jedinica firme PBP doo Konjic, koja se više od jedne decenije bavi ugostiteljstvom, poslujući sa dva restorana i jednim hotelom u Konjicu.”

Novi hotel koji smo otvorili danas, naš je  najveći izazov do sada i jedan novi početak. Imajući u vidu potencijal koji pruža naš grad Konjic za razvoj turizma, ovaj projekat je prvi koji je na našem području osmišljen kao hotel i restoran sa ski stazom. Svi znamo da Konjic osim prelijepe Neretve, ima i jako lijepe planine, tako da smo se odlučili za planinu Jelicu, koja pruža idealne uslove za realizaciju naše ideje” – kazao je Muhamed Novalić direktor firme PBP, pozivajući goste da posjete planinu Jelicu.

Novalić je, pojašnjavajući da se Hotel “Han Jelica”, koji ima 14 moderno opremljenih smještajnih jedinica nalazi  na putu i raskrsnici za Blatačko jezero, Lukomir i Čuhoviće, naglasio da se radi o pravom raju za zaljubljenike u planinu, jer će u narednom periodu u  neposrednoj blizini objekta gostima na raspolaganju biti ski staza u dužini od 300 metara sa ski liftom, koji su idealni za početnike i djecu.

Naša želja i namjera bila je da između ostalog našoj djeci iz Konjica stvorimo mogućnost i uslove da nauče skijati, a da ne moraju ići dalje od našeg grada. Nadamo se da će sugrađani, ali i svi gosti Konjica prepoznati i uvažiti trud koji smo uložili u ovaj Hotel“- kazao je.

Raduje svaki napredak u smislu proširenja smještajnih kapaciteta, naročito u planinskim područjima, koja imaju veliku razvojnu perspektivu kada je riječ o turizmu i obogaćivanju turističke ponude. Čestitam menadžmentu na kontinuiranom uvođenju novina u okviru svog poslovanja i praćenja potreba, kako domaćih tako i stranih gostiju. Sve ovo ulijeva nadu da se otvara prostor za jedan novi vid turističke ponude na području Konjica, koji će u budućnosti imati šansu za proširivanje i neke nove turističke proizvode” – kazao je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić, pozdravljajući ovakve aktivnosti konjičkih privrednika.

na jelici otvoren hotel
Na Jelici otvoren Hotel

radiokonjic.ba/Grad Konjic

01.01.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]