4.4 C
Konjic
6 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

Na lokalitetu Ljuta u općini Konjic pronađeni posmrtni ostaci žrtve iz minulog rata

Po nalogu Tužilaštva BiH, na lokalitetu Duboko Valje-Ljuta, općina Konjic, završen je proces ekshumacije u kojem su pronađeni posmrtni ostaci jedne osobe.

Pronađeni posmrtni ostaci će biti prebačeni u Gradsko groblje “Miljevići“ u Istočnom Sarajevu, gdje će biti izvršena sudsko-medicinska obrada, odnosno utvrđivanje uzroka smrti i uzimanje uzoraka kostiju da bi se DNK analizom utvrdio identitet žrtve, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Rukovodilac OC PU Konjic Ismail Kadić, naveo je da je Policijska uprava Konjic obavještena prije dva, tri mjeseca da su na lokalitetu Ljuta pronađene kosti, o čemu su obavijestili Institut za traženje nestalih.

Aktivnosti na terenu je nadgledao i vršio koordinaciju istražitelj Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH, a u procesu ekshumacije posmrtnih ostataka sudjelovali su predstavnici Instituta za nestale osobe BiH, Međunarodne komisije za traženje nestalih ICMP, vještak sudsko-medicinske struke, kao i policijski službenici PU Konjic koji su osiguravali lokaciju, navodi se u saopšenju.

FENA/ radiokonjic.ba

Foto: FENA

20.09.2022.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima