4.4 C
Konjic
6 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

Na Turniru mjesnih zajednica u malom fudbalu će učestvovati 10 ekipa

Turnir počinje u petak, 6.januara, a prva utakmica se igra u 19:30

Na turniru mjesnih zajednica u malom fudbalu, koji počinje u petak u organizaciji Sportske dvorane Konjic, a pod pokroviteljstvom Grada Konjica, učestvovat će 10 ekipa, potvrđeno je na sastanku sa predstavnicima ekipa koje su uredno izvršile prijavu i uplatile kotizaciju, kazao je Adnan Elezović, direktor Sportske dvorane Konjic.

“Od 16 mjesnih zajednica prijavilo se njih 10 koje će učestvovati na turniru u malom fudbalu. Svi igrači moraju imati prebivalište u mjesnoj zajednici za koju će igrati, a može se prijaviti do 15 igrača, a u zapisniku će moći biti deset igrača po utakmici. Ekipe su podijeljene u dvije grupe, gdje će igrati svako sa svakim. U četvrtfinale prolaze četiri prvoplasirane ekipe”-kazao je Elezović.

Prve večeri turnira, 6.januara, biće odigrane tri utakmice, a prva počinje u 19:30.

“U toku grupne faze takmičenja igrat će se svaku večer tri utakmice, a u završnici po dvije utakmice. Završnica trunira trebala bi biti oko 20.januara”– naveo je Elezović.

na turniru mjesnih zajednica u malom fudbalu će učestvovati 10 ekipa
Na Turniru mjesnih zajednica u malom fudbalu će učestvovati 10 ekipa

Predstavnici ekipa iz mjesnih zajednica koje su se prijavile za učešće na turniru su izrazili zadovoljstvom održavanjem jednog ovakvog sportskog događaja u Konjicu.

“Drago mi je da imamo priliku da učestvujemo u jednom ovakvom događaju u zimskom period. Dobro je što je u pitanju turnir rekreativnog karatera, da neće igrati profesionalni igrači, te će samim tim biti i veća izjednačenost ekipa. Žao mi je što se nisu prijavile sve mjesne zajednice, ali, i ovih deset ekipa je dovoljan broj da imamo kvalitetan turnir”-kazao je Irfan Tabaković, predstavnik ekipe iz Mjesne zajednice Glavatičevo.

Salem Delić, predstavnik ekipe iz Mjesne zajednice Neretvica, smatra da su organizatori napravili dobar potez organiziranjem turnira.

“Dobro je da se nešto dešava u zimskom period, kada je pauza u svim prvenstvima, tako da se “raja” može okupljati i družiti. Očekujem da će turnir proći u najboljem redu i želim da pobjedi najbolja ekipa, a nadam se da ćemo to biti mi”-istaknuo je Delić.

Pobjednička ekipa će za svoju mjesnu zajednicu osvojiti nagradu u iznosu od 100.000 KM, a novčana sredstva će biti uložena u projekte iz oblasti ifrastrukture.

radiokonjic.ba

05.01.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima