1.5 C
Konjic
29 siječnja, 2023

Drugi upravo čitaju

U konjičkom porodilištu rođena prva beba u 2023.godini

Već decenijama Radio Konjic ima čast poželjeti dobrodošlicu bebama...

Turnir mjesnih zajednica u malom fudbalu: Finalisti ekipe mjesnih zajednica Neretvica i Bijela

Večeras su u Sportskoj dvorani Konjic odigrane polufinalne utakmice...

JKP „Standard“: Apel vozačima da preparkiraju vozila radi čišćenja snijega

Samir Memić, direktor JKP „Standard“ Konjic za radiokonjic.ba je...

Jeste li znali zbog čega naziv Glavatičevo i zašto je važan Stari grad Kom

Kom u Glavatičevu je bio značajan vojni, privredni i...

Na Turniru mjesnih zajednica u malom fudbalu će učestvovati 10 ekipa

Turnir počinje u petak, 6.januara, a prva utakmica se igra u 19:30

Na turniru mjesnih zajednica u malom fudbalu, koji počinje u petak u organizaciji Sportske dvorane Konjic, a pod pokroviteljstvom Grada Konjica, učestvovat će 10 ekipa, potvrđeno je na sastanku sa predstavnicima ekipa koje su uredno izvršile prijavu i uplatile kotizaciju, kazao je Adnan Elezović, direktor Sportske dvorane Konjic.

“Od 16 mjesnih zajednica prijavilo se njih 10 koje će učestvovati na turniru u malom fudbalu. Svi igrači moraju imati prebivalište u mjesnoj zajednici za koju će igrati, a može se prijaviti do 15 igrača, a u zapisniku će moći biti deset igrača po utakmici. Ekipe su podijeljene u dvije grupe, gdje će igrati svako sa svakim. U četvrtfinale prolaze četiri prvoplasirane ekipe”-kazao je Elezović.

Prve večeri turnira, 6.januara, biće odigrane tri utakmice, a prva počinje u 19:30.

“U toku grupne faze takmičenja igrat će se svaku večer tri utakmice, a u završnici po dvije utakmice. Završnica trunira trebala bi biti oko 20.januara”– naveo je Elezović.

Na Turniru mjesnih zajednica u malom fudbalu će učestvovati 10 ekipa

Predstavnici ekipa iz mjesnih zajednica koje su se prijavile za učešće na turniru su izrazili zadovoljstvom održavanjem jednog ovakvog sportskog događaja u Konjicu.

“Drago mi je da imamo priliku da učestvujemo u jednom ovakvom događaju u zimskom period. Dobro je što je u pitanju turnir rekreativnog karatera, da neće igrati profesionalni igrači, te će samim tim biti i veća izjednačenost ekipa. Žao mi je što se nisu prijavile sve mjesne zajednice, ali, i ovih deset ekipa je dovoljan broj da imamo kvalitetan turnir”-kazao je Irfan Tabaković, predstavnik ekipe iz Mjesne zajednice Glavatičevo.

Salem Delić, predstavnik ekipe iz Mjesne zajednice Neretvica, smatra da su organizatori napravili dobar potez organiziranjem turnira.

PROČITAJ:   Sars-Cov2: U HNK 4 pozitivna uzorka

“Dobro je da se nešto dešava u zimskom period, kada je pauza u svim prvenstvima, tako da se “raja” može okupljati i družiti. Očekujem da će turnir proći u najboljem redu i želim da pobjedi najbolja ekipa, a nadam se da ćemo to biti mi”-istaknuo je Delić.

Pobjednička ekipa će za svoju mjesnu zajednicu osvojiti nagradu u iznosu od 100.000 KM, a novčana sredstva će biti uložena u projekte iz oblasti ifrastrukture.

radiokonjic.ba

05.01.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima