back to top
25.5 C
Konjic
20 Jula, 2024

NADAL: NE ZNAM DA LI ĆU IGRATI POLUFINALE

Samo je Nadalovo učešće na ovogodišnjem Vimbldonu bilo upitno zbog povrede stopala, a protiv Fritza je morao da potraži i lekarsku pomoć zbog povrede trbušnih mišića. Nakon pobjede, za koju mu je trebalo četiri sata i 20 minuta, Španac je rekao da je u nekoliko navrata razmišljao o odustajanju.

  • Nije lako odustati od Wimbledona iako je bol bio jak. Želeo sam da završim meč, borio sam se, ponosan sam na to što sam uspeo da budem ravnopravan u uslovima u kojima sam igrao. Ali ne znam da li ću moći da igram u petak. Ne mogu vam sada dati jasan odgovor jer ne znam šta će biti sutra. Već nekoliko dana imam problema sa trbušnim mišićima, ali sada je bilo najgore – rekao je Nadal.
NADAL: NE ZNAM DA LI ĆU IGRATI POLUFINALE

Kasnije se na konferenciji za novinare osvrnuo na činjenicu da mu je otac predložio da prekine meč.

  • Jako mi je teško predati meč usred utakmice. Dugo sam razmišljao o tome, rekli su mi da to predam, ali mrzim to da radim. Ali s druge strane, to sam uradio nekoliko puta u karijeri – rekao je osvajač 22 grend slem titule.

„Sada se suočavam sa mnogo stvari sa kojima se ranije nisam suočavao, ali sam navikao da se igram sa bolom i problemima. Danas nije bio najgori dan za to. Bol se u velikoj mjeri povećao, ali sam ipak uspio pobijediti. Videćemo šta će rezultati reći sutra.”

Ove godine Nadal je osvojio Australian Open i Rolan Garos, čime je u karijeri dostigao ukupno 22 grend slem titule, dvije više od Rodžera Federera i Novaka Đokovića, a još uvijek ima šansu da osvoji sva četiri velika turnira u istoj godini. , prenosi Hina.

hayat.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]