Drugi upravo čitaju

Mostarac Sanjin Hasanović pobjednik 2.memorijalnog turnira u tavli “Kadrija Delalić”

Pobjednik 2.memorijalnog turnira u tavli „Kadrija Delalić" je Mostarac...

Udruženje antifašista Konjic 3. marta organizuje obilazak spomen-obilježja

Udruženje antifašista Konjic 41-45 i 92-95 povodom 3. marta,...

Igman pobijedio Široki Brijeg rezultatom 1:0

FK Igman je danas u okviru 21.kola WWin lige...

U Konjicu počeo 2.memorijalni turnir u tavli “Kadrija Delalić”

Danas je u Konjicu počeo 2.memorijalni turnir u tavli...

NAJAVA: Derbi Bosne i Hercegovine za kraj prvog kruga takmičenja

Utakmicom Veleža i Sarajeva, popularnim bosanskohercegovačkim derbijem, zaključit će se 11. kolo takmičenja um:tel Premijer lige BiH, odnosno prvo od tri kola susreta Premijer lige (Velež i dalje ima bek- uzastopna utakmica protiv gradskog rivala), nakon čega je uslijedila pauza zbog odigravanja reprezentativnih utakmica u okviru UEFA Lige nacija.

Dva stara rivala u ponedjeljak će odigrati 135. zvaničnu utakmicu, a sarajevski tim ima nešto više uspjeha do sada (49 pobjeda Sarajeva, 46 pobjeda Veleža, uz 39 remija, te gol-razliku 188:183 na strana Rođenih). Ako se uzme u obzir zadnjih pet premijerligaških susreta između ova dva tima, Velež je upisao tri pobjede uz dva remija, a Sarajevo (ako računamo finale Kupa) je u sedam utakmica slavilo protiv Rođenih (zadnji put su trijumfovali 23.11.2019.). , prije skoro tri godine). Što se aktuelne premijerligaške sezone tiče, Sarajevo je (sa utakmicom više) do sada skupilo četiri boda više od Veleža (uz poraz više od Rođenih i negativnu gol-razliku 16:17).

Pred nama je, dakle, bosanskohercegovački derbi, i to kakav! Osimski Velež posjećuje Dudićevo Sarajevo. Dovoljna preporuka za sve poznavaoce fudbala širom zemlje da budu uz male ekrane, a za sve Veležane najbolji poziv da u ponedjeljak budu u Gabeli i stanu sa crvenim Mostarcima u borbu za bodove koji bi značili vezu sa vrh tabele. Što se Rođenih tiče, nakon blaže stomačne bube koja je pogodila ekipu i uspješno se sanirala, ekipa je spremna i potpuno koncentrisana na meč protiv Sarajeva, kojem će zbog žutih kartona nedostajati Džafić i Đukanović.

Suđenje ove utakmice povjereno je najcjenjenijem domaćem arbitru Irfanu Peljti (Sarajevo), a pomoćnici će mu biti Senad Ibrišimbegović (Travnik), Goran Dujak (Odžak) i Elvedin Topuzović (Tuzla). Njihov rad će ocjenjivati ​​Ognjen Valjić (Banja Luka), dok je zvanični delegat utakmice Jasmin Memišević (Breza).

Utakmica između FK Velež Mostar i FK Sarajevo igra se u ponedjeljak, 19. septembra sa početkom u 16:00 sati, uz direktan televizijski prijenos na platformi Moja TV.

Samo jak, Born! Do pobjede! FORZA VELEZ!

fkvelez.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima