-0.5 C
Konjic
29 studenoga, 2022

Drugi upravo čitaju

Preminuo član hora “Sejfullah” Elmas Alić

Elmas Alić, član hora "Sejfullah", preminuo je jučer u...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Rezultati analize uzoraka rijeke Neretve

U svim uzorcima rijeke Neretve uzetim iznad mosta Orašje...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju PU Konjic za period od 21. do...

Anesteziolog silovao ženu tijekom carskog reza, sve je snimljeno

Brazilska policija uhapsila je anesteziologa u bolnici Mulher Sao...

Nakon mladića od posljedica stravične nesreće kod Jablanice preminula i 18-godišnja djevojka

Usljed saobraćajne nesreće koja se danas dogodila na dionici magistralnog puta M-17 u Donjoj Jablanici, preminula je i još jedna osoba.

Nakon E. J (20) iz Jablanice, čija je smrt potvrđena odmah nakon nesreće u Domu zdravlja Jablanica, preminula je i 18-godišnja djevojka.

Kako je rekao dežurni tužilac, prema prvim informacijama, do nesreće je došlo kada je putničko vozilo Škoda Octavia, u kojem su bili mladić i djevojka, pod još neutvrđenim okolnostima prešlo u suprotnu traku i zaletjelo pod cisternu. koji je dolazio iz pravca Mostara.

Nesreća se dogodila u 16.15 časova u krivini kod restorana “Kod Gojka”, gde staju da se odmore brojni putnici sa magistralnog puta M-17.

Pretpostavlja se da su nesretni mladić i djevojka išli u pravcu Mostara i da su se uključivali u saobraćaj ispred pomenute zgrade, kada su proletjeli ispod cisterne kojom je upravljao 45-godišnji S.M. Srebrenik.

Inače, radi se o krivini koja je veoma opasna i neprimjerena brzina vožnje, posebno za vrijeme kiše koja je padala iu trenutku nesreće, dovodi do fatalnih posljedica, prenosi Klix.

Policijski službenici izvršili su uviđaj na mjestu nesreće, a više detalja bit će poznato nakon što budu obavljene sve zakonom predviđene radnje u cilju rasvjetljavanja slučaja i okolnosti pod kojima se nesreća dogodila.

www.oslobodjenje.ba

Možda vas zanima