-0.5 C
Konjic
29 studenoga, 2022

Drugi upravo čitaju

Preminuo član hora “Sejfullah” Elmas Alić

Elmas Alić, član hora "Sejfullah", preminuo je jučer u...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Rezultati analize uzoraka rijeke Neretve

U svim uzorcima rijeke Neretve uzetim iznad mosta Orašje...

4 stabla iz Konjica u nominaciji za “Stablo godine u BiH za 2022.”

Kako bi se odalo priznanje jedinstvenom bogatstvu prirode BiH,...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju PU Konjic za period od 21. do...

Napušta li Ivaylo Petev klupu reprezentacije BiH?

Zmajevi u ovom meču nisu imali rezultatski imperativ, s obzirom da su pobjedom nad Crnom Gorom u 5. kolu (1:0) potvrdili plasman u A Ligu nacija i plej-of za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Pažnja bosanskohercegovačke javnosti sada je usmjerena na sjednicu Izvršnog komiteta Nogometnog saveza BiH, koja je zakazana za 10. oktobar, a na kojoj će se definitivno znati hoće li naša selekcija odigrati prijateljsku utakmicu sa Rusijom, ali i na predstojećem žrijebu za Evropsko prvenstvo, koje će Zmajevi dočekati u još jednom jakom šeširu.

No, postavlja se i pitanje hoće li Ivaylo Petev ostati na mjestu selektora bh. reprezentacije, ili će Zmajeve u narednom periodu voditi neko drugi.

Petev je trenutno pri kraju ugovora, a utakmica sa Rumunijom mogla bi mu biti posljednja kao selektoru bh. nogometne reprezentacije ukoliko se sa čelnicima N/FSBiH ne dogovori o nastavku saradnje.

Tek slijede razgovori Peteva i Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine nakon kojih će se znati hoće li Bugarin nastaviti voditi Zmajeve.

Nakon Lige nacija, Petev je otputovao u Austriju, nakon čega se vraća u Bugarsku, a nakon toga se mogu očekivati ​​razgovori sa čelnicima krovne kuće bh. fudbala.

sport1.oslobodjene.ba

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima