back to top
25.5 C
Konjic
20 Jula, 2024

Napušta li Ivaylo Petev klupu reprezentacije BiH?

Zmajevi u ovom meču nisu imali rezultatski imperativ, s obzirom da su pobjedom nad Crnom Gorom u 5. kolu (1:0) potvrdili plasman u A Ligu nacija i plej-of za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Pažnja bosanskohercegovačke javnosti sada je usmjerena na sjednicu Izvršnog komiteta Nogometnog saveza BiH, koja je zakazana za 10. oktobar, a na kojoj će se definitivno znati hoće li naša selekcija odigrati prijateljsku utakmicu sa Rusijom, ali i na predstojećem žrijebu za Evropsko prvenstvo, koje će Zmajevi dočekati u još jednom jakom šeširu.

No, postavlja se i pitanje hoće li Ivaylo Petev ostati na mjestu selektora bh. reprezentacije, ili će Zmajeve u narednom periodu voditi neko drugi.

Petev je trenutno pri kraju ugovora, a utakmica sa Rumunijom mogla bi mu biti posljednja kao selektoru bh. nogometne reprezentacije ukoliko se sa čelnicima N/FSBiH ne dogovori o nastavku saradnje.

Tek slijede razgovori Peteva i Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine nakon kojih će se znati hoće li Bugarin nastaviti voditi Zmajeve.

Nakon Lige nacija, Petev je otputovao u Austriju, nakon čega se vraća u Bugarsku, a nakon toga se mogu očekivati ​​razgovori sa čelnicima krovne kuće bh. fudbala.

sport1.oslobodjene.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]