18.5 C
Konjic
10 lipnja, 2023

Drugi upravo čitaju

MIZ Konjic: Proučena ikrar dova za hadžije

Danas je u Gradskoj džamiji Konjic proučena ikrar dova...

MZ Bradina bogatija za sedam novih traktora

Poljoprivredni proizvođači sa područja MZ Bradina, kupili su sedam...

Grad Konjic: Obavještenje za maturante

Obavještavaju se svi maturanti Grada Konjica, odnosno učenici završnih...

Sarajevski učenici u posjeti Konjicu

Učenici Srednje elektrotehničke škole iz Sarajeva posjetili su Konjic....

U Konjicu večeras svečano otvoren 13. KUP Jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju (Fly fishing) 2023

13. KUP Jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju održava se od...

Nastavljene aktivnosti na sanaciji šteta uzrokovanih padavinama

Oglasi

Nakon što su kišne padavine proteklih dana izazvale probleme na određenim područjima našeg grada, situacija na tereni danas zadovoljavajuća.

“Danas su predstavnici Službe CZ i vatrogastva Konjic kao i drugih gradskih službi nastavili sa jučerašnjim aktivnostima, odnosno po potrebi i prijavama građana izlazili na teren i radili na otklanjanju šteta koje su prourokovale kišne padavine. U toku dana imali smo nekoliko prijava koji se tiču odrona, zatrpavanja puteva, a najznačajnija prijava je bila u zaseoku Krnjići u MZ Bijela gdje je prekinuta putna komunikacija zbog izlijevanja potoka, nanosa zemlje, kamenja i drveća. Shodno tome, angažovali smo mehanizaciju na pomeuti teren kako bi se očistio ovaj put. Osim toga dobili smo prijave građana vezane za probleme na putnim pravcima Spiljani, Lučila, te Homolje, a prijavljeni su manji odroni u ulici Željeznička, u Idbru, na Homolju i na Boračkom jezeru” kazao je za radiokonjic.ba pomoćnik gradonačelnika u Službi za CZ i vatrogastvo Konjic Husein Hodžić.

Putna komunikacija na regionalnom putu Konjic- Borci je normalizovana te se saobraćaj na tom dijelu puta odvija nesmetano.

“Jučer su nadležne ekipe bile angažovane tokom dana na čišćenju i sapiranju tog dijela puta, tako da je sada putna komunikacija stavljena pod kontrolu. I danas su na terenu u skladu sa svojim zaduženjima aktivno uključeni radnici JKP “Standard” Konjic i JKP “Vodovod i kanalizacija” Konjic, kako bi uklonili sve nedostatke koje je prouzrokovalo kiša, a koje su u njihovoj nadležnosti” – naglasio je Hodžić.

U skladu sa mogućnostima CZ je nastavila aktivnosti u pogledu saniranja klizišta koja su i danas  aktivna na području Konjica i to dva na Orašju, a firma PBP je angažovana na sanaciji i rješavanju klizišta na Vrapču.

Sejo Arnaut, predsjednik podružnice Orašje u MZ Stari Grad je rekao da su na ovom području dvije žarišne tačke klizišta.

“Jedno klizište se nalazi iznad naselja Orašje na samom vrhu, a drugo je u naselju Orašje iznad kapele. Prvo klizište je veliko i prijeti objektu, u kojem žive dvije porodice. To je od ranije aktivno klizište, koje se sada ponovo aktiviralo i napravilo veću štetu u odnosu na ranije.  Nadležni su dolazili i vjerovatno će poduzeti neke mjere, ukoliko prilike budu dozvoljavale.

Drugo klizište je manjeg obima i nalazi se između pet-šest kuća” – izjavio je Arnaut navodeći da su u kontaktu sa Civilnom zaštitom.

Nastavljene aktivnosti na sanaciji šteta uzrokovanih padavinama
Klizišta iznad naselja Orašje
Nastavljene aktivnosti na sanaciji šteta uzrokovanih padavinama

Također, na drugim mjestima gdje ima nanosa kamena i mulja ekipe su na terenu kako bi se taj dio puta očisto, odnosno stavio u funkciju.

radiokonjic.ba

19.01.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Oglasi

Oglasi

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima