Drugi upravo čitaju

Tuzlanski muzički dvojac osvaja srca, izdali pjesmu koja budi nostalgiju za devedesetima

U srcu Tuzle, dvojica strastvenih kantautora, Almir Gabrić Gabra...

Konjic: Zatvorena 17. manifestacija “Dani Sejfullaha ef. Prohe”

Elvedina Cokoja Hebib dobitnica nagrade “Sejfullah ef. Proho” za...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik turnira “Konjic Open 2024”

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik je...

Nastavljeno čišćenje lokalnih puteva

Muamer Tinjak, koji je sa mehanizacijom angažovan na čišćenju snijega na području Bjelimića i Glavatičeva, za radiokonjic.ba se javio iz sela Ovčari, jednog od najvisočijih sela na području MZ Bjelimići.

nastavljeno čišćenje lokalnih puteva
Čišćenje puta na području Bjelimića

U selu je bio smrtni slučaj, te smo angažovani od jutros na čišćenju snijega prema tom selu, do mezarja, jer je sutra dženaza. Ukoliko završimo čišćenje do mraka, prelazimo na sljedeća sela Zabrđani, Doljani tako da se u MZ Bjelimići privodi kraju čišćenje” – izjavio je Tinjak i dodao da je jutros rano jedna mašina otišla da očisti put prema Grušči.

nastavljeno čišćenje lokalnih puteva
Putna komunikacija Ribari – Grušča

“Osim toga, jednu mašinu smo uputili i na području Račice, tako da bi dobrim dijelom mogla da bude završena i MZ Glavatičevo” – naveo je Muamer Tinjak.

Mujo Avdibegović, predsjednik MZ Bradina, je rekao da već četvrti dan stočari nisu u mogućnosti isporučiti mlijeko mljekari “Agro milk”, jer su teški uslovi na putu, ali se nada da će to danas biti urađeno.

“Pojedini farmer su doživjeli malo veću štetu, jer mlijeko koje je stajalo tri dana ne znamo da li će se moći iskoristiti, s obzirom da dobija kiselost i gubi kvalitet” – rekao je Avdibegović navodeći da se svakodnevno povećava broj očišćenih puteva na ovom području.

nastavljeno čišćenje lokalnih puteva
Nastavljeno čišćenje lokalnih puteva

“U južnom dijelu mjesne zajednice svi putevi su prohodni od prekjučer, a mašina je na terenu i prema još dva podbitovinjska sela, u gornjem dijelu mjesne zajednice koja su zatrpana, Stojkovići i Gobelovina. Putevi su trenutno otežano prohodni” – ispričao je Avdibegović navodeći da i danas pada snijeg, koji je padao i tokom noći.  

nastavljeno čišćenje lokalnih puteva
Čišćenje snijega u Repovcima

                                                                        Prema njegovim riječima u Repovcima je stalno nastanjeno oko 110 stanovnika.

radiokonjic.ba

Foto: Muamer Tinjak i Mujo Avdibegović

24.01.2023.

.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima