4.3 C
Konjic
27 studenoga, 2022

Drugi upravo čitaju

Intervencija konjičkih vatrogasaca

Večeras su konjički vatrogasci imali intervenciju na gašenju požara...

Merima Tanović Čamo: Logopedija i fudbal su moje dvije velike ljubavi

Mostarka Merima Tanović Čamo, koja radi u Konjicu kao...

U Konjicu obilježena 30. godišnjica osnivanja 4. korpusa ARBiH

Danas je u Konjicu obilježena 30.godišnjica od formiranja 4....

Omar Halilović osvojio peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Turskoj

Omar Halilović, član Karate kluba “Bošnjak” Konjic, koji se...

Ranjeni torcidaš: Jedan policajac mi je rekao “neka sam te upucao, smeće”

Navijač Hajduka koji je povrijeđen prilikom obračuna policije i...

Sajam trešnje 2022: Konjičanin Šerif Korić dobitnik medalje Zlatna trešnja za Bagremov med

Održan je 20. Međunarodni Sajam privrede, poljoprivrede i turizma...

Nesreća kod Zukića: Tri osobe zadobile teške tjelesne povrede, transportovane na CUM SKB Mostar

Preticanje na mjestu gdje to nije dozvoljeno

Kako je za Radio Konjic potvrdio šef Urgentnog centra Opće bolnice Konjic, specijalista urgentne medicine dr Senahid Begić, putnici iz vozila Mazda – tri hrvatska državljanina iz Sinja, prebačeni su za SKB Mostar. Dvije osobe zadobile su teške tjelesne povrede. Vozaču je ustanovljen prijelom kičme, putnici prijelom ruke, sumnja na prijelom jagodnične kosti te velika rana na licu koja je zbrinuta u Urgentnom centru u Konjicu. Kod trećeg lica iz pomenutog vozila koji je bio na mjestu suvozača ustanovljena su nagnječenja.

Što se tiče vozača iz drugog vozila koje je učestvovalo u ovoj saobraćajnoj nesreći, to je vozač automobila VW “Touran” iz Neuma, bosanskohercegovački državljanin, kojem je nakon CT dijagnostike utvrđen prijelom koljena, te je i on sa teškom tjelesnom povredom transportovan u Centar urgentne medicine SKB Mostar.

Podsjećamo,

Dva putnička motorna vozila učestvovala su u saobraćajnoj nesreći kod Zukića na magistralnoj cesti M-17. Nesreća se dogodila 11:22 sati, više lica je povrijeđeno i prebačeni su na dalju medicinsku obradu u Opću bolnicu Konjic, potvrdio je za Radio Konjic Ismail Kadić rukovodilac operativnog centra PU Konjic, te dodao da je nakon uviđaja utvrđeno da su u vozilu Mazda hrvatskih registarskih oznaka bila tri putnika, te se to vozilo kretalo iz pravca Sarajeva prema Mostaru. U određenom trenutku vozač “Mazde” inicijala M.S. 1998 godište je odlučio izvršiti preticanje na mjestu gdje to nije dozvoljeno, te je došlo do direktnog- frontalnog sudara sa vozilom VW “Touran” kojim je upravljao bh.državljanin B.I. 1994. godište a koje se kretalo iz pravca Mostara prema Sarajevu.

radiokonjic.ba

17.11.2022.

Zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

amra@radiokonjic.ba

Možda vas zanima