4.3 C
Konjic
27 studenoga, 2022

Drugi upravo čitaju

Intervencija konjičkih vatrogasaca

Večeras su konjički vatrogasci imali intervenciju na gašenju požara...

Merima Tanović Čamo: Logopedija i fudbal su moje dvije velike ljubavi

Mostarka Merima Tanović Čamo, koja radi u Konjicu kao...

U Konjicu obilježena 30. godišnjica osnivanja 4. korpusa ARBiH

Danas je u Konjicu obilježena 30.godišnjica od formiranja 4....

Omar Halilović osvojio peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Turskoj

Omar Halilović, član Karate kluba “Bošnjak” Konjic, koji se...

Ranjeni torcidaš: Jedan policajac mi je rekao “neka sam te upucao, smeće”

Navijač Hajduka koji je povrijeđen prilikom obračuna policije i...

Sajam trešnje 2022: Konjičanin Šerif Korić dobitnik medalje Zlatna trešnja za Bagremov med

Održan je 20. Međunarodni Sajam privrede, poljoprivrede i turizma...

“NOĆ TEATRA 2022” – subota 19.11.2022

Povodom “Noći teatra 2022”: defile kroz grad i predstava “Lisistrata” AP “Neretva” Konjic.

13.međunarodna kulturna manifestacija “Noć teatra 2022” koja je posvećena scenskim i izvedbenim umjetnostima održat će se na području cijele Bosne i Hercegovine, u subotu 19.novembra 2022.

Ovoj manifestaciji se rado odazivaju svi ljubitelji pozorišta BiH, odnosno scenske i izvedbene umjetnosti, pa tako već godinama i Amatersko pozorište “Neretva” Konjic.

“Ove godine mi smo pripremili program kroz dva segmenta. Prvi je defile kroz grad, gdje će svi članovi Amaterskog pozorišta “Neretva” Konjic, kostimirani prošetati kroz grad, kako bi smo na taj način pozvali naše sugrađane da dođu na predstavu, te da ih podjsetimo na “Noć teatra” i teatar uopće kao umjetnost. Svi sugrađani koji su voljni mogu nam se pridružiti u subotu u 12 sati .Dovoljno je da se maskiraju i da sa nama prošetaju kroz grad. Drugi segment- u “Noći teatra 2022” bit će odigrana predstava “Lisistrata” autora Aristrofana”– kazala je za radiokonjic.ba predsjednica AP “Neretva” Konjic, Ena Osmanović.

"noć teatra 2022" - subota 19.11.2022
Ena Osmanović

Predstavu “Lisistrata” će odigrati glumci srednjoškolske scene, u subotu 19.novembra u 19:30. “To je zapravo ratna komedija koja je napisana prije nekih 2500 godina”, kazao je sekretar AP “Neretva” Konjic i režiser ove predstave, Sejo Fišić, te je za radiokonjic.ba dodao:

Izvaja Seje Fišića, režisera predstave “Lisistrata”.

U predstavi igraju: Sanina Osmanović, Renata Antunović, Velid Alihodžić, Saira Špuren, Emma Fišić, Sajra Čorbadžić, Azra Subašić, Almin Begluk, Danis Golubić, Širaz Džajić i Omar Prevljak. Ulaz na predstavu “Lisistrata” je 1KM.

Predsjednica AP “Neretva” Konjic Ena Osmanović i režiser predstave “Lisistrata” Sejo Fišić, pozivaju sve ljubitelje pozorišta a i ostale sugrađane da zajedno sa njima obilježe “Noć teatra 2022”.

radiokonjic.ba

18.11.2022.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

[email protected]

+387 36 726 267

Možda vas zanima