Drugi upravo čitaju

Konjic: Zatvorena 17. manifestacija “Dani Sejfullaha ef. Prohe”

Elvedina Cokoja Hebib dobitnica nagrade “Sejfullah ef. Proho” za...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik turnira “Konjic Open 2024”

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik je...

Udruženje “Žena za ženu” Konjic dodijelilo ovogodišnja priznanja

Večeras je Udruženje za pomoć i edukaciju “Žena za...

Nova godina počela sa velikim brojem gostiju u HNK

Nakon prekida do kojeg je došlo tokom pandemije korona virusa u HNK ponovo je organizovan doček Nove godine na otvorenom. Naravno riječ je o dočeku u najvećem gradu Mostaru.

Prema našoj procjeni ovogodišnji doček okupio je najviše posjetilaca do sada, njih čak 25 hiljada. Imali smo goste iz našeg, kantona, Srbije, Hrvatske i cijelog regiona, a mnogi od njih došli su iz dijaspore kako bi blagdane proveli sa najmilijima”-kazao je direktor Turističke zajednice HNK Andrija Krešić i dodao kako je broj gostiju i rezultat odličnog izbora pjevača, a goste je svojim hitovima u Novu godinu uveo Željko Joksimović, jedna od najvećih zvijezda ex Yu muzičke scene.

Prema njegovim riječima u Neumu je doček organizovan u četiri hotela, a riječ je o hotelima koji rade samo tokom ljetne sezone.

Kako nas je informisao Krešić , najveći broj gostiju, gotovo podjednak, u HNK zabilježen je tokom 2022. i 2023.godine. Cilj je da ova godina ima još bolje rezultate, a kao doprinos tome je i Info-centar u Starom gradu u kojem uvijek ima neko od zaposlenih ko će turistima prezentovati sve prirodne ljepote i istorijske znamenitosti HNK.

Prema raspoloživim podacima u HNK , u hotelima i domaćem smještaju ima oko 50 hiljada ležajeva, doj je znatan broj onih koji još uvijek nisu legalno i zvanično registrovani”-kazao je Andrija Krešić.

Kada je riječ o Konjicu i interesu za ovdašnje atrakcije, još uvijek, ubjedljivo najzanimljiviji je Titov bunker.

radiokonjic.ba

04.01.2024.g.

jasminka@bih.net.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima