6.5 C
Konjic
9 prosinca, 2022

Drugi upravo čitaju

Konjic: Firma “Bujice” angažovala radnike iz Nepala

Jedan od gorućih problema u BiH je nedostatak radne...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Nezaposlenim osobama će do 20.decembra biti uplaćeno 100 KM jednokratne pomoći

NAKON DOSTAVE PODATAKA KANTONALNIH SLUŽBI UTVRĐENA ODLUKA: JEDNOKRATNA NOVČANA...

Opasna nikotinska sredstva među školarcima u Konjicu?

Znate li šta je “Snus”? Ukoliko biste pitali tinejdžere i...

Zimsko održavanje puteva na području Konjica

Za tri firme odobreno 446 hiljada maraka Svake godine Direkcija...

NOVA KOMUNIKACIJA PARTIZANA: Traže smjenu i izuzeće

Posle utakmice u kojoj su Partizanovi fudbaleri remizirali sa Javorom, odnosno pobede večitog rivala nad Radničkim u Nišu, klub iz Humske obratio se javnosti saopštenjem da nisu zadovoljni suđenjem dva meča.

Nakon toga stigao je odgovor iz Javora, a ovog puta se oglasio i Partizan, koji je naveo da je Crvena zvezda poslala Ivanjicu po odgovor, a ponovo su se dotakli dešavanja u Nišu.

Istovremeno traže izuzeće sudije Marka Ivkovića sa njegovih mečeva, kao i razrešenje predsednika sudijske organizacije Dejana Filipovića.

Saopćenje za javnost prenosimo u cijelosti:

Fudbalski klub “Partizan” ne može i neće da ćuti na sva jučerašnja dešavanja u fudbalskom prvenstvu Srbije, koja se nečasnim postupcima pojedinih ljudi i grupa iz kola u kolo degradiraju i obesmišljavaju..

Utakmica između Partizana i Javora predstavlja flagrantan primer kršenja pravila fudbalske igre i potpuno obesmišljava postojanje i upotrebu VAR tehnologije u srpskom fudbalu. Jasno je da u srpskom fudbalu vlada potpuna konfuzija među igračima, trenerima i svim klubovima o tome kako funkcioniše VAR sistem u srpskom fudbalu!

Glavni sudija jučerašnjeg meča Andrija Stojanović se prilikom dosuđivanja penala za FK “Javor” konsultovao sa sudijama u VAR sali i dosudio istu odluku, iako se iz jednostavnog pregleda snimka jasno vidi da je Kristijan Belić prvi dodirnuo loptu . , izbijanje u ugao, bez prekršaja. Takođe u produžetku, na kraju meča, napravljen je faul nad Partizanovim igračem Vujačićem u protivničkom šesnaestercu, a sudija je, nakon konsultacija sa sudijama u VAR sali, odlučio da ne dosuđuje jedanaesterac. Ovakvo ponašanje svih sudija, na terenu i u VAR sali, nije slučajno, već su jasno poslani sa zadatkom da otvoreno dijele (ne)pravdu na štetu našeg kluba.

FK “Partizan” će od FSS zahtevati da zvanično ispita proceduru korišćenja VAR tehnologije, odnosno komunikaciju između sudija na ovoj utakmici, a sve kako bi se utvrdilo kako i na koji način su donete odluke u spornim situacijama. Nečuveno je da se glavni sudija u spornim situacijama ne udostoji da pogleda i proveri sporne situacije, već da odlučuje autoritativno.

PROČITAJ:   Smajlagića osim rada s mladima, očekuje i pritisak rezultata s A timom

Znamo i po čijem se nalogu to dešava, s obzirom na to da sudije delegira sudijska komisija FSS na čelu sa Dejanom Filipovićem, čovekom koji se više puta deklarisao kao navijač “Crvene zvezde”, o čemu svedoče i fotografije koje su prethodno objavljene. pojavio u medijima. Smatramo da ovaj čovjek ne može nastaviti obnašati dužnost, te ovim putem zahtijevamo njegovu smjenu zbog pristrasnosti i neobjektivnosti.

Isti Dejan Filipović delegirao je i glavnog sudiju jučerašnjeg meča u Nišu Marka Ivkovića, koji je na očigled javnosti dosudio nepostojeći penal za “Crvenu zvezdu”, a potom na signal iz VAR sobe , ipak je morao da poništi svoju odluku, uz dodelu žutog kartona fudbaleru “Crvene zvezde”, što bi značilo automatsko isključenje tog igrača. Sudija Ivković je potom isključio dvojicu igrača “Radničke” i produžio meč za četiri minuta, a potom dozvolio da se igra do 98. minuta, kršeći sva pravila fudbalske utakmice?! Ovakav Ivkovićev “opstanak” dugo će se pamtiti u fudbalskim krugovima kao primjer bahatog i neprofesionalnog suđenja…

FK “Partizan” je dobro upamtio Ivkovića, koji je u prošlosti sudio na štetu našeg kluba, a u korist protivnika, pa je u utakmici koju je FK “Partizan” igrao u Novom Pazaru, prestrogo dodijelio drugi žuti karton Saničanin. i tako ga isključio iz igre u 22. minutu, iako je po mišljenju stručne javnosti dosuđivanje penala za Novi Pazar u toj situaciji bila odgovarajuća i dovoljna kazna. Takođe, Marko Ivković je sudio u VAR sali i na utakmici između FK “Čukarički” i FK “Partizan” prošle sezone, kada nije dao znak sudiji da je faul defanzivca Čukaričkog nad Rikardom za nagradu. crveni karton (s obzirom da se radilo o posljednjem odbrambenom igraču), što je presudno uticalo na konačan rezultat. FK “Partizan” zahteva da Marko Ivković ubuduće ne sudi utakmice našeg kluba, jer je jasno da on ne sudi po pravilima fudbalske igre i sudijske profesije.

PROČITAJ:   Stotinjak Partizana u Zagrebu, mladi igrači efikasni

FK “Partizan” smatra sramotnim ponašanje glavnog sudije i delegata utakmice u Nišu, koji nisu prekinuli utakmicu u trenutku isticanje uvredljivog transparenta upućenog v.d.predsedniku FSS koji su imali. napraviti. Isti transparent istaknut je i na utakmici u Novom Sadu u prošlom kolu, a svedoci smo da je u proteklim utakmicama nužno dolazilo do prekida kada su slični transparenti isticali i pogrdne skandacije na račun drugih funkcionera FSS. Pored raznih objava koje su se u proteklom periodu pojavile u medijima u kojima se pokušavalo uticati na izborni proces u FSS, svi ovi spinovi i postupci stvarali su atmosferu i pritisak na sudijsku organizaciju i druge faktore u fudbalu, a sve u cilju klubu koji se u očajnoj takmičarskoj formi spasio od gubitka bodova.

Vjerovatno je isti klub naložio FK “Javor” da objavi sramno saopštenje u kojem se, između ostalog, navodi “…bod je zaslužen, nisi bio bolji, a navikli ste da drugi odlučuju o vašim utakmicama. nije naš problem”. Zbog ovog neiznuđenog pokušaja insinuacija u saopštenju za javnost, FK “Partizan” će protiv FK “Javor” podneti prijavu disciplinskim organima FSS u kojoj će tražiti da FK “Javor” bude najstrože kažnjen zbog neosnovanog i paušalnog stopa akt. navodi u saopštenju, koji predstavljaju klevetu i narušavanje ugleda FK Partizan“.

Nakon ovog prvenstvenog kola svima je jasno da je regularnost prvenstva dovedena u pitanje i da ne postoje jednaki uslovi za takmičenje za sve klubove. FK “Partizan” neće biti nemi posmatrač krađe bodova koji oblikuju prvenstvenu tabelu. Pozivamo sve navijače da već u četvrtak na utakmici u Nici bodre tim i da zajedno izdržimo u ovoj neravnopravnoj borbi”, navodi se u novom saopštenju iz Humske 1.stoji u saopštenju.

Sportski centar

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima