back to top
17.3 C
Konjic
20 Maja, 2024

Nova upisna sezona Male škole ribolova

OSR Konjic organizuje Malu školu ribolova, iz prošle smo dobili prvake, viceprvake, i reprezentativce

Nakon uspješno okončane prve sezone, Organizacija sportskih ribolovaca Konjic nastavlja sa projektom koji okuplja konjičke dječake u sklopu Male škole ribolova.

Cilj je naučiti ih osnove ribarstva i ponašanja na rijeci, ali i u prirodi uopšte. Iz prve grupe učenika u kojoj je bilo oko 30 dječaka, Konjic je dobio prvake, viceprvake i reprezentativce u fly fishingu, a polaznici Male škole ribolova bili su među najbrojnijim  ekipama kada se organizuju takmičenja.

nova upisna sezona male škole ribolova
Prvi polaznici druge sezone Male škole ribolova

Hrabren Kapić predsjednik Skupštine Organizacije sportskih ribolovaca Konjic poručuje da je u toku upis za drugu sezonu Male škole ribolova:

nova upisna sezona male škole ribolova
Nova upisna sezona Male škole ribolova

                „Budući da je prošla sezona bila izuzetno uspješna, odlučili smo nastaviti sa Malom školom ribolova. Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže. Instruktori Adis Kurić, Adi Husić, Remzo Baralija, i ostali će raditi sa djecom. Učimo o izradi i vezivanju vještačkih mušica, ponašanju na rijeci i u prirodi, uopšte o sportskom ribolovu i zaštiti prirode. Siguran sam da ćemo i iz nove sezone osposobiti polaznike da kao i što su oni ranije ranije, postanu prvaci u svojim kategorijama na brojnim takmičenjima. Iz prošle sezone su učestvovali na skoro svim takmičenjima, a dva juniora, Santino Šljivo i Teo Laštro su izborili učešće za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Pred njima su evropska i svjetska takmičenja o čemu odlučuje Savez.“

Cilj  je da bude što više polaznika, a iz Organizacije sportskih ribolovaca kažu da su u mušičarsku školu svi do 18 godina starosti dobrodošli. OSR Konjic obezbjeđuje sav potreban materijal i opremu te je škola besplatna.  Časovi se održavaju utorkom i četvrtkom u 19 sati u prostorijama ORS Konjic, kod Stare kamene ćuprije.

radiokonjic.ba

09.11.2023.

amra@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima