14.4 C
Konjic
30 rujna, 2022

Drugi upravo čitaju

Lukomir: “Luka (ne)mira”?

Uvijek pišu da je u Lukomiru sve dobro, a...

Tko su kandidati za Premijer ligu?

Odlukom Izvršnog odbora Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine,...

Pronađeno tijelo nestale žene kod Stoca

U blizini Smrekove Glavice na predjelu Gornji Poplat kod...

KOMENTAR / Jakirović sada mora pokazati da je kompletan

Utisci se još slažu, niko nije siguran šta su...

Počela naplata parkinga kod Gradske džamije i Ćuprije

JKP Standard je počeo  sa primjenom nove Odluke o...

Novak Đoković nakon spektakla u Visokom: Razgovori sa Osmanagićem me oplemene i inspirišu

Đoković se ovom temom osvrnuo nakon što je otvorio dva vrhunska teniska terena u Bosanskom parku “Ravne 2” “Doline Piramida” u Visokom, gdje je nakon egzibicionih mečeva proglašen za počasnog građanina Visokog i uručeno mu je priznanje.

Zlatna era

„Mislim da u poslednjih petnaest godina gledamo u zlatno doba Tenis i vjerujem da su te godine i naša rivalstva utrli put budućim generacijama koje će imati još bolje Tenis svijet nakon našeg povlačenja. “Ko je od nas bolji je subjektivno mišljenje, ali bih ostavio drugima da o tome razmisle”, rekao je Đoković.

Ističe da će uvijek imati prilike da osvaja grend slem turnire sve dok je u vrhunskoj psiho-fizičkoj formi, zbog čega ne osjeća nikakav pritisak, niti misli da mu biološki sat otkucava.

“U posljednjih petnaestak godina produžen je period profesionalnog igranja Teniserka. Mnogo je takvih primjera u muškom tenisu, gdje igraju teniseri stariji od 35 godina. Znam da se to dešavalo ranije, ali danas je to postalo uobičajeno jer su profesionalizam, posvećenost i tehnike oporavka igrača jednostavno napredovali. Sve je dovedeno do savršenstva i to se odražava na karijere Teniserka“, objasnio je Srbin.

Kako je rekao, voli da se druži sa Semirom Osmanagićem, osnivačem Fondacije “Bosanska dolina piramida”, sa kojim često šeta po dva sata i razgovara o raznim temama.

Najveća korist

Razgovori sa njim me oplemenjuju i inspirišu za neki moj razvoj. Na ovaj način smo došli do turnira Pyramyd Cup koji će se ubuduće igrati na ovim terenima. Još treba da sredimo neke parametre, ovo je tek početak. Mnogo nam znači da treniramo u ovakvom ambijentu, mislim da je to najveća korist terena, a šta će se desiti sutra rano je za prognozu“, istakao je Đoković.

PROČITAJ:   Novak Đoković danas otvara teniske terene u parku “Ravne 2”

Dodao je da nakon osvajanja Vimbldona razmišlja samo o odmoru, te da se nada da će mu biti dozvoljeno da nastupi na sljedećem grend slem turniru, US Openu, gdje se još odlučuje da li će igrati nevakcinisani igrači, piše Fena.

Tenis/915010-novak-djokovic-nakon-spektakla-u-visokom-razgovori-sa-osmanagicem-me-oplemene-i-inspirisu”>www.haber.ba

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima