back to top
25.5 C
Konjic
25 Jula, 2024

NU Konjic: Kulturna dešavanja u prvoj polovini jula

Narodni univerzitet Konjic u prvoj polovini jula organizuje niz kulturnih događaja i filmskih projekcija. Večeras u dva termina, u 18 i 20 sati, biće prikazani filmovi “Rubi tinejdžerka-morsko čudovište” odnosno “Raj za ludake”, kazao je Benjamin Mušinović, direktor Narodnog univerziteta Konjic. On je kazao da će konjička publika, osim filmova, večeras moći pratiti i promociju romana “Slika za četiri zida”, autorice Munire Kovač-Devlić, koja će biti održana u 19 sati u Bosanskoj sobi. Promotor će biti književnik Hadžem Hajdarević, interpretatorica teksta Elma Arfadžan, a moderatorica Edina Dizdarević.

nu konjic: kulturna dešavanja u prvoj polovini jula
NU Konjic: Kulturna dešavanja u prvoj polovini jula

Mućinović je dodao da se programi nastavljaju u srijedu, 5.jula, kada će u Bosanskoj sobi, Klub “Pi Konjic” u saradnji sa PD “Borašnica” Konjic, održati predavanje o Jugoslovenskoj ekspediciji na MT. Everest 1979. godine. Gost predavač biće učesnik ekspedicije Muhamed Gafić. U četvrtak, 6.jula, biće predstavljen prvi program manifestacije “Konjic u svjetlu očuvanja tradicionalne baštine”, a riječ je o promociji knjige “Arhitektura Bosne i put u savremeno”, autora arhitekata Dušana Grabrijana i Juraja Neidhardta, koja će se održati u Bosanskoj sobi, s početkom u 19 sati. O pomenutom djelu će govoriti: Dopisni član ANU BiH, prof.dr. Radivoje Mandić, prof.dr. Mejrema Zatrić i dr. Tatjana Neidhardt, dipl.ing.arh.

nu konjic: kulturna dešavanja u prvoj polovini jula
NU Konjic: Kulturna dešavanja u prvoj polovini jula

U četvrtak, 6.jula, biće u 20 sati prikazan film “Indiana Jones and the Dial od Destiny”.

Na 28.godišnjicu obilježavanja genocida u Srebrenici, 11.jula, na velikoj sceni Narodnog univerziteta Konjic, s početkom u 20 sati, kakao je najavio direktor NU Konjic, biće predstavljena izložba bh.umjetnika, akademskog slikara i skulptora Adisa Lukača, pod nazivom “Šahid-svjedok”. Riječ je o izložbi koja se tematski bavi genocidom u Srebrenici, te ostavlja jedan fragment pomenutog užasa, a to je “Zbjeg”. Kroz različite umjetničke forme, ovom izložbom se ostavljaju tragovi koji će na svoj način biti faktor očuvanja kolektivnog sjećanja.

U četvrtak, 13.jula u 20 sati, biće premijerno prikazan film “Nemoguća misija:Odmazda 1.dio.

radiokonjic.ba

03.07.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]