7.5 C
Konjic
2 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

Obavještenje za obnavljanje zahtjeva za nastavak ostvarivanja prava na dječiji dodatak po propisu FBiH

U skladu sa uputstvom Federalnog ministarstva rada i socijalne politike u mjesecu augustu tekuće godine počinje obnova postupka za nastavak ostvarivanja prava na federalni dječiji dodatak za one korisnike prava kojima po rješenju JU Centar za socijalni rad u Konjicu pravo teče od oktobra 2022. godine.

Ukoliko je zahtjev na osnovu kojeg je doneseno rješenje o priznavanju prava na dječji dodatak po Zakonu podnesen u mjesecu oktobru 2022. godine, do prestanka prava dolazi nakon 12 mjeseci, odnosno zaključno s mjesecom septembrom 2023. godine, te je zahtjev za obnavljanje postupka priznavanja prava na dječiji dodatak potrebno podnijeti u augustu 2023. godine.

Uz zahtjev za nastavak ostvarivanja prava na dječji dodatak potrebno je predati:

a) CIPS prijave o prebivalištu svih članova zajedničkog domaćinstva,

b) kućnu listu ovjerenu u općini/gradu,

c) izjavu u kojoj će zakonski zastupnik djeteta potvrditi da su svi ostali podaci i dostavljena dokumentacija uz prvobitni zahtjev ostali nepromijenjeni, koja ne mora biti ovjerena od strane nadležnog opštinskog/gradskog organa i koja se daje u JU Centar za socijalni rad u Konjicu.

Podnosioci zahtjeva, uz navedeni zahtjev za nastavak ostvarivanja prava na dječji dodatak, dostavljaju samo CIPS prijave i kućnu listu, dok će dokumentaciju kojom se dokazuju prihodi članova zajedničkog domaćinstva pribavljati JU Centar za socijalni rad u Konjicu po službenoj dužnosti.

JU Centar za socijalni rad Konjic

radiokonjic.ba

10.08.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima