Obavljena prozivka i prvi trening igrača FK Klis

0

Jučer je na stadionu “Seid Padalović” u Buturović Polju obavljena prozivka igrača FK Klis. Na prozivci je prisustvovalo oko 20 igrača sa kojima je obavljen i prvi trening.

„Nakon mjesec dana pauze vratili smo se trenizima, jučer smo izvršili prozivku gdje je  prisustvovalo oko dvadesetak igrača. Poželili smo se treninga i nadam se da će ove pripreme proći u najboljem redu“, kazao je za radiokonjic.ba trener FK Klis Nedim Kudra.

O igračkom kadru Kudra je naveo sljedeće.

„Što se tiče igračkog kadra ranije su nas napustili Bitevija, Bajrić i Sultanić, u svoj matični klub sa posudbe su se vratili Kozić Adem i Hebibović Harun. Zbog poslovnih obaveza i nekih svojih planova za budućnost napustili su nas Mirza Pirija i Gabela Jusuf. Još imamo jednu dilemu što se tiče Omera Ćosića, ima jednu ponudu iz Prve lige tako da ćemo njegov status znati u par dana. Što se tiče dolazaka dobili smo dva igrača na posudbu iz Igmana to su Hebibović i Zečić. Očekujemo i Heru, koji će kasniti par dana na pripreme. Imamo i dva povratnika u klub, to su Azer Kozić i Bajramović Faris tako da smo popunili te odlaske koji su nastali“.

O nastavku priprema i pripremnim utakmicama koje slijede dodaje.

“Odigrat ćemo par utakmica prije prvenstva, tu je i turnir “Seid Padalović” koji će se održati 30. i 31. ovog mjeseca, odmah nakon turnira počinje i Kup kantona, tako da bi do prvenstva trebalo da odigramo četiri do pet utakmica“, kazao je Kudra.

radiokonjic.ba

13.07.2022.