11.7 C
Konjic
9 prosinca, 2022

Drugi upravo čitaju

Konjic: Firma “Bujice” angažovala radnike iz Nepala

Jedan od gorućih problema u BiH je nedostatak radne...

Nezaposlenim osobama će do 20.decembra biti uplaćeno 100 KM jednokratne pomoći

NAKON DOSTAVE PODATAKA KANTONALNIH SLUŽBI UTVRĐENA ODLUKA: JEDNOKRATNA NOVČANA...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Opasna nikotinska sredstva među školarcima u Konjicu?

Znate li šta je “Snus”? Ukoliko biste pitali tinejdžere i...

Zimsko održavanje puteva na području Konjica

Za tri firme odobreno 446 hiljada maraka Svake godine Direkcija...

PU Konjic: U posljednje dvije godine smanjen broj slučajeva nasilja nad ženama

Nasilje u porodici najčešće podrazumijeva nasilje nad ženama, a...

Obradović je ispred Žalgirisa govorio o protivniku i zdravstvenom biltenu momčadi

Košarkaši Partizana sutra od 20.30 dočekuju Žalgiris u okviru 5. kola Evrolige.

Trener crno-belih Željko Obradović analizirao je igru ​​i kvalitet narednog protivnika.

Nadamo se da ćemo ponovo imati istu atmosferu kao u prve dvije utakmice, što je izuzetno važno za ekipu. Svima nama, naravno. Analizom smo vidjeli da igramo protiv ekipe koja je izuzetno agresivna, prvenstveno defanzivno, i žele da pobjegnu iz te odbrane i da se oslone na igru ​​u tranziciji. Moramo se pripremiti za sve to. Nakon toga dolazi ono u čemu su najbolji u Evroligi, a to je ofanzivni skok. Posljednje dvije utakmice u Evroligi koje smo skautirali pokazuju da se radi o ekipi koja zna dobro da reaguje na negativan rezultat, zbog čega su uspeli da savladaju Barselonu i Bolonju. Utakmica zahtijeva maksimalnu koncentraciju, pripremu i da se trudimo da odigramo na nivou na kojem smo igrali u proteklim utakmicamarekao je Obradović.

Govorio je i o zdravstvenom biltenu tima.

Svi su zdravi. Nema vijesti o Alexi i Allenu. Zaista bih volio da se vrate što prije i znam da su nestrpljivi, ali nisam ja adresa za ta pitanja. Postoji kadar ljekara, ljekara specijalista koji se njima bave. Imajte na umu da će im, nakon što dobiju dozvolu za treniranje, trebati vrijeme da se vrate, prvo da budu u poziciji da treniraju sa timom, a zatim im eventualno pomognu.objasnio je trener Partizana.

Obradović je zadovoljan i moralom tima.

I u prethodnim utakmicama smo igrali sigurno. Posle Milana sam im rekao i ukazao na dobre stvari. Mislim da ih je bilo puno. Kao što je bilo loših protiv Mornara. Kažu se i dobro i loše. Moral ekipe je na zavidnom nivou. Imajte na umu da ovaj mjesec imamo 10 utakmica, ali u narednom sa tim “prozorima” devet, a od njih imamo samo dvije kod kuće. Takav je raspored, nemamo razloga da se žalimo i previše razmišljamo o tome. To znači samo jedno… Koncentracija, energija, želja… Tako želimo da ekipa izađe sutra uveče, da zabeleži još jednu pobedu u Evroligi.rekao je Obradović

PROČITAJ:   Čitulja Grgica Beljo 1986 – 2022 Sahrana dragog nam pokojnika počinje u nedjelju 23.10.2022. godine u 14:00 sati ispred kuće žalosti na Buni….MUHAMED – HAMO RAŽANICAVOJO MILOŠEVIĆBAHRA PAVIČEVIĆSADIJA DŽANANOVIĆ, rođ. NALBANTIĆAHMEDA HALVADŽIJUMuharem ŠojkoČitulja Šimi Sliškoviću 1930. – 2022. Sahrana dragog nam pokojnika počinje u subotu 22.10.2022. u 16:00 sati ispred gradske mrtvačnice u Širokom Brijegu….

Sportski centar

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima