3.3 C
Konjic
2 prosinca, 2022

Drugi upravo čitaju

Konjic: Održan humanitarni koncert za Tijanu Redžić

Sinoć je u Sportskoj dvorani u Konjicu održan humanitarni...

“Sijaset” predstavlja BiH na Međunarodnom festivalu amaterskih kazališta u Hrvatskoj

Rame uz rame sa najboljim amaterskim pozorištima sa područja...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Konjic: JKP “Standard” dobilo novu donaciju od preduzeća “Bir” iz Norveške

JKP “Standard” Konjic je ovih dana dobilo donaciju od...

Opasna nikotinska sredstva među školarcima u Konjicu?

Znate li šta je “Snus”? Ukoliko biste pitali tinejdžere i...

OBRADOVIĆ O PROBLEMIMA S OZLJEDAMA: Situacija nije nimalo naivna

Košarkaši Partizana užurbano se pripremaju za početak nove sezone, druge po povratku Željka Obradovića u klub, u kojoj će se posle devet godina ponovo takmičiti u Evroligi.

Prelazni rok je odrađen odlično, jer je ekipa bila pojačana iskusnim evroligašima, ali veliki problem su bile povrede igrača.

O ovom problemu govorio je trener Željko Obradović.

Trenutno imamo nekoliko igrača koji ne mogu da treniraju sa timom. Govorim o Avramoviću, Smailagiću, Exumu i Glasu, plus Papapetrou koji će se priključiti narednih dana, odmarao se nekoliko dana nakon Eurobasketa. Situacija nije nimalo naivna, moramo dalje raditi i pripremati se za ono što nas čeka. Posle ozbiljnih ekipa idemo na turnir u Moskvu, onda imamo nekoliko dana da još jednom sve sagledamo, analiziramo i što spremnije dočekamo ABA ligu i Evroligu.Obradović je u Zdravstvenom biltenu objasnio situaciju.

Međutim, nije želio davati procjene kada je u pitanju vremenski period njihovog odsustva, ali je najbolja situacija sa Exumom.

I Aleksa i Alen i Glas imaju teške povrede i neće biti sa nama u prvom takmičarskom delu. Koliko dugo? Ne mogu to reći, doktori se bave prognozama, kad se vrate vidjećemo koliko će im trebati. Exum je lakše povređen, pauziraće sedam do deset dana, preporučljivo je da ne ide u Rusiju i radi individualnootkrio je trener crno-bijelih.

Postoji samo jedan način da se borite protiv prenatrpanog rasporeda, a toga je važno biti svjestan u ovom periodu.

Takav je raspored, nakon toga imamo nekoliko utakmica kod kuće, ne možete uticati na raspored, jedini način da utičete je način na koji sam pokušao da objasnim igračima. Tako smo radili u Španiji, posle 48 sati, dan za danom, tako će biti u Moskvi, tako se trudimo da se pripremimo. Reakcija nakon utakmice je večernji trening i eventualno priprema za naredni dan, sve što treba uraditi u ovom periodu. Zatim postoje male stvari koje pokušavate promijeniti prije svakog protivnikarekao je Obradović.

PROČITAJ:   Boravila u hotelu i nije platila smještaj od skoro 20.000 kn

Sportski centar

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima