11.5 C
Konjic
22 ožujka, 2023

Drugi upravo čitaju

Planska isključenja

Služba za odnose sa javnošću i informisanje kupaca Podružnica...

Danas 73. rođendan PD „Igman”

Privredno društvo Igman Konjic danas obilježava 73.godišnjicu rada. Direktor...

Obilježen Dan Srednje škole Konjic

Danas se obilježava Dan Srednje škole Konjic, a tim...

Grad Konjic nagradio najuspješnije studente

Program obilježavanja 1.marta, Dana nezavisnosti BiH, i 3.marta, Dana...

Šumarstvo “Prenj” Konjic: Danas pošumljen lokalitet Repovica sa hiljadu novih sadnica crnog bora i kedra

Radnici Službe za uzgoj i integralnu zaštitu Šumarstva “Prenj”...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

OBRADOVIĆ O PROBLEMIMA S OZLJEDAMA: Situacija nije nimalo naivna

Košarkaši Partizana užurbano se pripremaju za početak nove sezone, druge po povratku Željka Obradovića u klub, u kojoj će se posle devet godina ponovo takmičiti u Evroligi.

Prelazni rok je odrađen odlično, jer je ekipa bila pojačana iskusnim evroligašima, ali veliki problem su bile povrede igrača.

O ovom problemu govorio je trener Željko Obradović.

Trenutno imamo nekoliko igrača koji ne mogu da treniraju sa timom. Govorim o Avramoviću, Smailagiću, Exumu i Glasu, plus Papapetrou koji će se priključiti narednih dana, odmarao se nekoliko dana nakon Eurobasketa. Situacija nije nimalo naivna, moramo dalje raditi i pripremati se za ono što nas čeka. Posle ozbiljnih ekipa idemo na turnir u Moskvu, onda imamo nekoliko dana da još jednom sve sagledamo, analiziramo i što spremnije dočekamo ABA ligu i Evroligu.Obradović je u Zdravstvenom biltenu objasnio situaciju.

Međutim, nije želio davati procjene kada je u pitanju vremenski period njihovog odsustva, ali je najbolja situacija sa Exumom.

I Aleksa i Alen i Glas imaju teške povrede i neće biti sa nama u prvom takmičarskom delu. Koliko dugo? Ne mogu to reći, doktori se bave prognozama, kad se vrate vidjećemo koliko će im trebati. Exum je lakše povređen, pauziraće sedam do deset dana, preporučljivo je da ne ide u Rusiju i radi individualnootkrio je trener crno-bijelih.

Postoji samo jedan način da se borite protiv prenatrpanog rasporeda, a toga je važno biti svjestan u ovom periodu.

Takav je raspored, nakon toga imamo nekoliko utakmica kod kuće, ne možete uticati na raspored, jedini način da utičete je način na koji sam pokušao da objasnim igračima. Tako smo radili u Španiji, posle 48 sati, dan za danom, tako će biti u Moskvi, tako se trudimo da se pripremimo. Reakcija nakon utakmice je večernji trening i eventualno priprema za naredni dan, sve što treba uraditi u ovom periodu. Zatim postoje male stvari koje pokušavate promijeniti prije svakog protivnikarekao je Obradović.

Sportski centar

javno.ba

mostarski.info

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima