14.4 C
Konjic
30 rujna, 2022

Drugi upravo čitaju

Lukomir: “Luka (ne)mira”?

Uvijek pišu da je u Lukomiru sve dobro, a...

Tko su kandidati za Premijer ligu?

Odlukom Izvršnog odbora Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine,...

Pronađeno tijelo nestale žene kod Stoca

U blizini Smrekove Glavice na predjelu Gornji Poplat kod...

KOMENTAR / Jakirović sada mora pokazati da je kompletan

Utisci se još slažu, niko nije siguran šta su...

Počela naplata parkinga kod Gradske džamije i Ćuprije

JKP Standard je počeo  sa primjenom nove Odluke o...

Ocu i sinu iz Konjica mjesec dana pritvora

Nakon danas održanog ročišta u Županijskom sudu u Mostaru, prihvaćen je prijedlog Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije i doneseno rješenje o jednomjesečnom pritvoru Arminu Varičiću (34) i njegovom ocu Ademiru (64). , zbog osnovane sumnje da su kao saizvršioci počinili krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Ovo su za “Avaz” potvrdili iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanske županije, a kako nam je rečeno, pritvor im je određen jer postoji bojazan i posebne okolnosti da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke događaja, ali i da će ponoviti krivično djelo za koje se terete.

Podsjetimo, u ponedjeljak, 4. jula, u 23.40 sati u ulici Kolonija u Konjicu, Varičići su hicima iz vatrenog oružja i udarcima drvenim i metalnim predmetima nanijeli Hamedu Lukomiraku (51) opasne po život.

Iz Tužiteljstva HNŽ-a saopćeno je da postoji osnovana sumnja da je prvoosumnjičeni Armin, kao saizvršilac u stečaju, počinio krivična djela ubojstvo u pokušaju izazivanje opće opasnosti iz Krivičnog zakona FBiH i krivičnog djela iz Art. 65. st. 1.(a) Zakona o oružju i streljivu HNŽ-a.

Za drugoosumnjičenog, odnosno njegovog oca, naveli su da je kao saučesnik u stečaju počinio krivična djela ubistvo u pokušaju i izazivanje opće opasnosti iz Krivičnog zakona FBiH.

Povrijeđeni je praktično upucan, zadavši mu pet prostrelnih rana u predjelu obje natkoljenice i lijeve potkoljenice, te dvije prostrijelne rane na desnoj ruci, dok su mu metalnim predmetom i jednom osobom nanijeli povrede po čelu i licu. drška sjekire.

Lukomirak je odmah nakon prijema u Univerzitetsku kliničku bolnicu (SKB) Mostar operisan, te je hospitaliziran na Klinici za ortopediju.

Objava oca i sina iz Konjica u pritvoru mjesec dana pojavila se prvo na Dnevni.ba.

dnevni.ba

Možda vas zanima