Drugi upravo čitaju

Sutra počinje šahovski turnir “Konjic Open 2024”

Šahovski klub „Igman“ Konjic organizator je 13.međunarodnog rejting šahovskog...

Konjic: Danas svečano otvorena dva obnovljena školska igrališta

Danas su okviru programa obilježavanja predstojećeg državnog praznika,  1....

Promovisana 17. generacija mlađih inspektora MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona

U Agenciji za usavršavanje i stručno školovanje kadrova jučer...

Mladi Konjica podizanjem zastave na Vrtaljici poslali snažnu poruku mira, zajedništva i tolerancije

Podizanjem prve zastave međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine...

Konjic: Održana info-sesija na kojoj je predstavljen projekat “Diaspora Invest”

U Sali Gradskog vijeća danas je organizovana info-sesija USAID-ovog...

Odbojkaški klub “Konjic” učesnik GMS Kids festivala odbojke i zabave

Uspješna 2023.godina za OK Konjic

Članice Odbojkaškog kluba “Konjic” u protekloj 2023. godini učestvovale su na brojnim takmičenjima i ostvarile dobre rezultate. U toku su pripreme za 2. GMS Kids festival odbojke i zabave 2024. Odbojkašice iz Konjica u grupi su sa ekipama iz Širokog Brijega, Jablanice i Prozora, kazao je za Radio Konjic trener Odbojkaškog kluba “Konjic”, Haris Temin.

„Ove godine se OK Konjic odazvao pozivu i učestvovaće na drugom GMS Kids festivalu. Na ovom takmičenju pravo učešća imaju djevojčice 2012. godište i mlađe. U decembru i januaru nemamo takmičenja, treneri su se dogovorili da uz podršku GMS-a organizuju takmičenje, tako da smo odlučili i mi učestvovati“– kazao je trener OK Konjic, Haris Temin istaknuvši da su u toku treninzi i pripreme za predstojeće takmičenje.

„Malo su pomjereni termini treninga zbog održavanja turnira mjesnih zajednica u fudbalu. Imamo razumijevanja i prilagođavamo se. 21. januara bit ćemo domaćini Kids festivala na kojem će učestvovati 60-70 djevojčica. Široki Brijeg će dovesti i odbojkašice kadetskog uzrasta što je takmičenje na većem nivou“- naveo je Temin.

odbojkaški klub "konjic" učesnik gms kids festivala odbojke i zabave
Haris Temin, trener Odbojkaškog kluba Konjic.

Trener Temin istaknuo je da je 2023. godina bila uspješna, a u 2024. godini planiran je nastavak takmičenja u ligi Srednjobosanskog kantona.

„Od oktobra do decembra takmičili smo se u Ligi SBK na kojem je učestvovalo 12 gradova, mi se takmičemo u tri starosne kategorije i veoma smo zadovoljni ostvarenim rezultatima. Od 12 ekipa u svim kategorijama u prosjeku smo četvrto mjesto. Nastavljamo sa ligaškim takmičenjima u februaru, u maju mjesecu su turniri, 16. juna smo domaćini i organizatori velikog takmičenja povodom Dana Grada Konjica, ukoliko bude organizovanih ljetnih turnira na pijesku rado ćemo se odazvati.“– kazao je Temin.

Sve zaineresovane djevojčice mogu se učlaniti u Odbojkaški klub “Konjic”.

„Uvijek ima novih članica koje najčešće dolaze početkom nove školske godine. Stalnih članica je oko 40-50. Trenutno na treninge dolazi manje djevojčica zbog epidemije pljuskavica, zbog prehlade. Rado pozivam na upis, rad i trening za djevojčice svih uzrasta da bez plaćanja članarine dođu i probaju trenirati“- naveo je Temin.

Planirano je i osposobljavanje igrališta na vanjskom terenu za odbojku, sto bi značajno doprinijelo kvalitetnijem radu kluba, i nadamo se da će to biti i realizovano.

radiokonjic.ba

09.01.2024.

radio@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima