back to top
18.3 C
Konjic
19 Maja, 2024

Odluka o komunalnom redu: Ukloniti havarisana, napuštena i neregistrovana vozila, kao i druge stvari sa javnih površina grada Konjica

Odredbom člana 50. Odluke o komunalnom redu (“Službeni glasnik Općine Konjic”, br. 3/18 i 8/21) propisano je da je u cilju održavanja i zaštite životne sredine i komunalne čistoće na javnim površinama zabranjeno koristiti javne površine za smještaj havarisanih, napuštenih, neregistrovanih vozila i drugih stvari.

Komunalna inspekcija će u narednom periodu vršiti pojačan nadzor nad provođenjem navedenih odredaba Odluke o komunalnom redu, te će u slučaju nepoštivanja istih poduzimati mjere iz svoje nadležnosti.

Polazeći od navedenog, obavještavamo pravna i fizička lica da u roku od 30 dana, uklone havarisana, napuštena i neregistrovana vozila, kao i druge stvari sa javnih površina grada Konjica.

radiokonjic.ba/Grad Konjic

14.02.2024

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima