back to top
23.3 C
Konjic
18 Maja, 2024

Odred izviđača „Neretva“ Konjic organizovao Dan otvorenih vrata

Danas je Odred izviđača „Neretva“ Konjic organizovao Dan otvorenih vrata s ciljem da se svi zainteresovani, djeca i njihovi roditelji, upoznaju o aktivnostima koje odred realizuje.

Na postrojavanju koje je upriličeno ispred Doma izviđača „Neretva“ prisutne je pozdravila načelnica odreda Selma Hadžihusejnović rekavši da je dom izviđača, dom za svu djecu Konjica.

Ovaj događaj je u skladu sa planom i programom našeg odreda kojim želimo potaknuti djecu za upis u organizaciju na početku školske godine. Ovo je neformalno obrazovanje, koje pruža mogućnosti da naši članovi steknu brojna znanja i vještine tokom godine. S tim ciljem smo proteklih dana posjetili osnovne škole i predstavili naš rad, i zahvaljujemo se upravama škola što su nas prihvatili, kao i svim roditeljima i njihovoj djeci koji su danas sa nama. Sretni smo danas, ovdje je 60 članova odreda i novih, 40 članova, radujemo se što su postali članovi naše izviđačke porodice“ – poručila je Selma.

odred izviđača „neretva“ konjic organizovao dan otvorenih vrata
Načelnica odreda Selma Hadžihusejnović i starješina odreda Haris Hadžizukić

Aldijana Hodžić je danas dovela svog 10-godišnjem sina Ismaila, čija je želja bila da postane izviđač.

Dovela sam sina na izričito njegovu želju, i ovo je jedinstvene prilika da se upozna sa aktivnostima. Primarni cilj je da djeca shvate svoju društvenu ulogu i da se međusobno upoznaju i uvažavaju“ – izjavila je Aldijana, dok je njen sin rekao da mu je želja da se druži sa svojim drugovima.

Želim puno novih prijatelja, da osvojim nagrade na takmičenjima i da obiđem mnogo mjesta u Konjicu i šire.“

Slično razmišlja i Ammar El Manawhly, koji je rekao da mu je dugo želja da bude izviđač.

Želja mi je da obiđem razne gradove, planine, da idem na izlete i pronalazim drugare, da se družim“ – poručio je Ammar.

Enis Prevljak je danas došao sa svojim sinom i kćerkom, a prisjetio se svojih izviđačkih uspjeha.

Ja sam član izviđača od 1997.godine. Na prvom izviđačkom takmičenju u Banovićima smo osvojili prvo mjesto. Doveo sam curicu i dječaka prvi put i nadam se da će i oni, kao što sam i ja, da se lijepo druže“ – rekao nam je Enis.

odred izviđača „neretva“ konjic organizovao dan otvorenih vrata
Enis Prevljak

amila@radiokonjic.ba

Foto: radiokonjic.ba

21.10.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

Prethodni članak
Sljedeći članak