16.5 C
Konjic
1 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

Održan nastavak 6. redovne sjednice Skupštine HNK

Na nastavku šeste redovne sjednice Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona donijeta je Odluka o davanju saglasnosti na Izmjene i dopune Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja HNK za 2023. godinu.

Izmjenama i dopunama planirani su ukupni rashodi u iznosu od 167.892.000,00 KM što je za 3.248.000,00 KM ili 1,97% više u odnosu na Finansijski plan za 2023. godinu.

Skupština je usvojila i Zaključak kojim se zadužuje ZZO HNK da u sljedećoj izmjeni finansijskog plana za 2023. godine za usluge primarne zdravstvene zaštite planira dodatnih 3 miliona KM.

Zavod zdravstvenog osiguranja je zadužen da u roku od 15 dana dostavi izvještaj o provedbi  Zaključka Skupštine HNK od 22.12.2022. godine kojim je zadužen da za sve osiguranike koji su u dijagnostičkoj potrebi za potvrđivanje  sumnje na karcinom ili su ranije potvrđeni da boluju od malignih bolesti, hitno osigura pristup dijagnostičkim pretraga u roku ne dužem od 30 dana te da zbog sve duže liste čekanja, nedostajućih tehničkih i kadrovskih kapaciteta, Skupština HNK zadužuje ZZO HNK da omogući potpunu refundaciju dijagnostika (CT, MR, PETCT i druge dijagnostike) koje su nužne u obradi i utvrđivanju oboljenja od malignih bolesti u slučaju kad ih ne mogu ostvariti na teret svog redovnog zdravstvenog osiguranja, a koje učine u registrovanim zdravstvenim ustanovama sa područja HNK.

radiokonjic.ba

03.11.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima