21.5 C
Konjic
1 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

Održana 23.redovna sjednica Gradskog vijeća Konjic

Danas je održana 23. redovna sjednica Gradskog vijeća Konjic, na čijem je dnevnom redu bilo 18 tačaka, koje su usvojene jednoglasno.    

                                                   

Na današnjoj sjednici usvojena je Odluka o pristupanju izradi digitalnog katastra komunalnih uređaja Grada Konjica kao i Odluka o utvrđivanju prosječne konačne građevinske cijene po m2 stambene površine na području Grada Konjica.

Vijećnici Gradskog vijeća Konjic su usvojili Izvještaj o radu JZU „Gradska apoteka Konjic” Konjic za 2022.godinu, Program rada Ustanove Sportska dvorana Konjic za 2023., Godišnji plan i program rada JU Dječije obdanište “Zulejha Begeta” Konjic za 2023., te Plan rada RTV Konjic d.o.o. za 2023.godinu i Finasijski plan za 2023.godinu.

Usvojena je Odluka o utvrđivanju prijedloga kandidata u ime osnivača za članove Nadzornog odbora JKP „Vodovod i kanalizacija“ d.d. Konjic.

Usvojeno je Rješenje o imenovanju v.d. predsjednika i v.d. članova Upravnog odbora JU Dječije obdanište “Zulejha Begeta” Konjic do okončanja procedure Javnog oglasa i konačnog imenovanja na period do tri mjeseca, kao i Odluka o raspisivanju Javnog oglasa za imenovanje člana UO JU Dječije obdanište “Zulejha Begeta” Konjic, te Javni oglas za imenovanje člana UO JU Dječije obdanište “Zulejha Begeta” Konjic.  

održana 23.redovna sjednica gradskog vijeća konjic
Održana 23.redovna sjednica Gradskog vijeća Konjic

Gradsko vijeće je usvojilo Odluku o imenovanju članova Upravnog odbora JU „Centar za socijalni rad“ Konjic, osim za jednog člana iz reda Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite HNK, te je usvojena Odluka o raspisivanju Javnog oglasa za imenovanje člana UO JU „Centar za socijalni rad“ Konjic u ime pomenutog ministarstva i Javni oglas za imenovanje člana UO JU „Centar za socijalni rad“ Grada Konjica.

održana 23.redovna sjednica gradskog vijeća konjic
Održana 23.redovna sjednica Gradskog vijeća Konjic

Usvojeno je i Rješenje o razrješenju članova Školskog odbora JU „Osnovna škola Seonica“ ispred reda zaposlenika i roditelja i Rješenje o imenovanju članova Školskog odbora ove škole ispred reda zaposlenika i roditelja.

U tački pitanja i odgovori Klub vijećnika SDP Konjic je zatražio odgovor od gradskog javnog pravobranioca na pitanje o uvećanju iznosa sudskih presuda u Rebalansu Budžeta za 2023.godinu.

Zabilježili smo izjave nekoliko vijećnika.

Ajdin Tinjak, predsjednik Kluba nezavisnih vijećnika:

Šefik Alihodžić, predsjednik Kluba SDA:

Sejad Hakalović, predsjednik Kluba SDP:

Himzo Muhibić, predsjednik Kluba SBiH:

održana 23.redovna sjednica gradskog vijeća konjic
Održana 23.redovna sjednica Gradskog vijeća Konjic

radiokonjic.ba

31.03.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima