back to top

Drugi upravo čitaju

Konjic: Večeras omladinski iftar i prikupljanje sredstava za Palestinu

Mreža mladih MIZ Konjic večeras organizuje iftar za mlade...

Večeras noć Lejletul-kadr

Večeras sa akšam namazom nastupa najodabranija noć u godini,...

SIPA: U akciji “Paravan” uhapšene tri osobe u Mostaru, Međugorju i Konjicu

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA)...

Udruženje Pomozi.ba u martu doniralo 775.930,83 KM za liječenje oboljelih bh. građana

U martu mjesecu donirali smo 775.930,83 KM za liječenje...

Nastavak radova na uređenju parkinga u Koloniji

Ovih dana nastavljaju se radovi na uređenju parkovskih površina...

Održana 31. redovna sjednica Gradskog vijeća Konjic

Danas je održana 31. redovna sjednica Gradskog vijeća Konjic na čijem je dnevnom redu bila 21 tačka.

Vijećnici su usvojili sve tačke sa dnevenog reda, a jedna od njih je bila i Odluka o usvajanju potencijala (mogućnosti) obnovljivih izvora energije i potreba za energijom Grada Konjica, koju je obrazložio pomoćnik gradonačelnika Esad Omerović, koji je nakon rasprave vijećnika dodatno odgovarao na njihova pitanja. Omerović je pojasnio ovu odluku koja se odnosi na izgradnju solarnih elektrana:

Vijećnici su usvojili Prijedlog Odluke o utvrđivanju vlastitih javnih prihoda iz nadležnosti Službe za Civilnu zaštitu i vatrogastvo Grada Konjica. Pojašnjava pomoćnik gradonačelnika u Službi Husein Hodžić:

Usvojen je Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o administarstivnim taksama s Tarifom administarstivnih taksi, Prijedlog Odluke o izmjeni odluke o imenovanju stalnih radnih tijela vijeća, Prijedlog odluke o davanju prethodne Saglasnosti za imenovanje vršioca dužnosti direktora RTV doo Konjic, Prijedlog Odluke o imenovanju Uredničkog vijeća RTV doo Konjic, Rješenje o imenovanju v.d. direktora „Centra za ribarstvo Neretva“ doo Konjic, kao i Prijedlog Odluke o raspisivanju Javnog konkursa za imenovanje direktora ovog centra i Javni konkurs za imenovanje direktora ovog centra.

održana 31. redovna sjednica gradskog vijeća konjic
Održana 31. redovna sjednica Gradskog vijeća Konjic

Vijećnici su najviše raspravljali o Prijedlogu Odluke o usvajanju operativno dinamičnog plana realizacije obavljanja komunalnih djelatnosti iz zajedničke komunalne potrošnje za 2024.godinu JKP Standard doo Konjic, kao i o Prijedlogu Odluke o usvajanju operativno dinamičkog plana JKP Vodovod i kanalizacija dd Konjic iz oblasti zajedničke komunalne potrošnje za 2024.godinu.

Usvojen je Prijedlog Odluke o usvajanju Godišnjeg izvještaja o stanju rješavanja upravnih stvari u upravnom postupku Grada Konjica za izvještajni period 1.januar – 31.decembar 2023.godine, Prijedlog Odluke o usvajanju Plana rada Ustanove NU Konjic za 2024.godinu, te Prijedlog Odluke o usvajanju Programa rada Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic sa finansijskim planom za 2024.godinu. Govori predsjednik saveza Nusret Avdibegović:

Nadalje, usvojene su Odluke o Programa rada Ustanove Sportska dvorana Konjic za 2024.godinu, Prijedlog Odluke o usvajanju plana i Programa rada JU Dječije obdanište Zulejha Begeta Konjic za 2024.godinu, Izvještaj o radu JU Centar za socijalni rad Konjic za 2022.godinu, kao i Prijedlog Odluke o usvajanju programa rada JU Centar za socijalni rad Konjic za 2024.godinu.

održana 31. redovna sjednica gradskog vijeća konjic
Održana 31. redovna sjednica Gradskog vijeća Konjic

Tačka Izvršenje Budžeta Grada Konjica za 1. januar 30.septembar 2023.godine je bila u formi informacije, a nekoliko vijećnika je na kraju sjednice podnijelo vijećnička pitanja i inicijative: Ibro Hero, Senad Memidžan, Himzo Muhibić i Ajdin Tinjak. Nakon sjednice zabilježili smo izjave predsjednka klubova.

Govori predsjednik kluba SDA Šefik Alihodžić:

Predsjednik kluba SDP Sejad Hakalović:

Govori predsjednik Kluba SBiH Himzo Muhibić:

Predjednik Kluba nezavisnih vijećnika Ajdin Tinjak:

Vijećnička pitanja i inicijative sa današnje sjednice u programu Radio Konjica emitovat ćemo naknadno.

Snimak 31. redovne sjednice Gradskog vijeća Konjic u programu Radio Konjica biće emitovan u subotu, 24. februara 2024. godine od 10 sati.

radiokonjic.ba

23.02.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima