7.5 C
Konjic
2 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

Održana Izborna Skupština Udruženja SIN Neretvica

Večeras je u prostorijama FK Klis u Buturović Polju održana Izvještajno-izborna Skupština Udruženja SIN Neretvica na kojoj su delegati razmatrali aktivnosti u 2022.godini i plan za 2023.godinu.

održana izborna skupština udruženja sin neretvica
Održana Izborna Skupština Udruženja SIN Neretvica

Usvojeni su Izvještaj o radu i Finansijski izvještaj udruženja za 2022. godinu, kao i Plan rada za 2023.godinu.
Na sjednici je izabrano i novo rukovodstvo udruženja. Za predsjednika Skupštine je izabran Ibrahim Turak, a za potpredsjednika Skupštine Sead Košpo.

Usvojen je i prijedlog da se u Upravni odbor udruženja umjesto dosadašnjih 13 članova, ubuduće bira 9 članova, a na večerašnjoj Skupštini u Upravni odbor su izabrani: Bajro Perva, Kemal Šoljić, Nedžma Mahmutović, Atif Turak, Salih Mustafić, Ahmed Boloban, Mujo Terzić, Refik Boloban i Sabina Ćukle.

održana izborna skupština udruženja sin neretvica
Održana Izborna Skupština Udruženja SIN Neretvica

Bajro Perva, dosadašnji predsjednik udruženja SIN Neretvica i novoizabrani član Upravnog odbora, za radiokonjic.ba je rekao da je cilj i u 2023.godini nastaviti sa aktivnostima koje su do sada realizovane.
„Nastavićemo sa organizovanjem sadržaja u sklopu manifestacije „Dani Neretvice“ kao što su kosidba, Večeri bećarca i gange, Glas Jasenika, Kestenijada, izlet na Zec planinu, izlet od ušća do izvora Neretvice i druge. Kao novinu bi trebalo razmotriti da se istorijska blagodat Milaševice, kod Kruščice, iskoristi u građenju puta do dovišta. To se ne može odmah uraditi, postepeno to treba raditi. To je mjesto gdje ima najviše grobnih parcela, počevši od stećaka, šehidskih mezarja iz osmanskog perioda, partizanskog groblja, šehidskih mezarja iz odbrane od agresije na Bosnu i Hercegovinu“ – izjavio je Perva, dodavši da će se nastaviti aktivnosti na sadnji kestena s obzirom da je kesten, koji je tu stoljećima prisutan, obolio, te će se nastojati napraviti embrion razvoja novih vrsta kestena, koji nisu podložni raznim bolestima.

održana izborna skupština udruženja sin neretvica
Bajro Perva

U Nadzorni odbor Udruženja SIN Neretvica su izabrani: Samir Čolak, Redžo Boloban, Ferida Ćosić, Muhamed Mravović i Sabina Turak.

održana izborna skupština udruženja sin neretvica
Održana Izborna Skupština Udruženja SIN Neretvica

Upravi odbor Udruženja SIN Neretvica će na sjednici izabrati predsjednika i sekretara udruženja.

radiokonjic.ba

18.03.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima