18.5 C
Konjic
10 lipnja, 2023

Drugi upravo čitaju

Maida Biber je učenica generacije Srednje škole Konjic u školskoj 2022./2023.godini

Titula učenice generacije Gimnazije pripala je Lamiji Dženetić, dok...

MIZ Konjic: Proučena ikrar dova za hadžije

Danas je u Gradskoj džamiji Konjic proučena ikrar dova...

MZ Bradina bogatija za sedam novih traktora

Poljoprivredni proizvođači sa područja MZ Bradina, kupili su sedam...

Grad Konjic: Obavještenje za maturante

Obavještavaju se svi maturanti Grada Konjica, odnosno učenici završnih...

Sarajevski učenici u posjeti Konjicu

Učenici Srednje elektrotehničke škole iz Sarajeva posjetili su Konjic....

U Konjicu večeras svečano otvoren 13. KUP Jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju (Fly fishing) 2023

13. KUP Jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju održava se od...

Održana komemoracija za prim.dr. Mirsada Džajića

Oglasi

Danas je u  organizaciji Doma zdravlja Konjic i Opće bolnice Konjic u sali Gradskog vijeća Konjic održana komemoracija povodom smrti primarijusa doktora Mirsada Džajića, specijaliste radiologa, koji je umro jučer u 65. godini života. Komemoraciji su prisustvovali porodica, radne kolege, prijatelji, predstavnici gradske vlasti i građani.

Prim.dr. Sulejman Mulić je u svome emotivnom govoru kazao da je doktor Mirsad Džajić bio narodni doktor, jednostavan, prava raja, a na poslu profesionalan, ozbiljan i precizan.

Održana komemoracija za prim.dr. Mirsada Džajića
Prim.dr. Sulejman Mulić

“Napustio nas je dobar insan, dobri doktor, narodni doktor. Bio je konjička raja, jaran, jednostavno Džaja. U društvu je bio veseo, a na poslu ozbiljan, precizan i profesionalan. Zahvaljujući njegovim radnim sposobnostima i dijagnostičkim vještinama izgradio je u narodu i među kolegama reputaciju sjajnog doktora. Imao je dobru riječ, veliko znanje i razumijevanje za bolesnika. Bio je institucija”-kazao je prim.dr. Mulić.

Direktor Opće bolnice Konjic, dr.Dženan Lepara, za kolegu Džajića kazao je da je bio vrhunski stručnjak.

Održana komemoracija za prim.dr. Mirsada Džajića
Direktor Opće bolnice dr. Dženan Lepara

“Doktor Mirsad Džajić je bio vrhunski stručnjak Doma zdravlja i Opće bolnice. Bio je poznat ne samo u našem gradu, nego i u drugim medicinskim centrima po svome predanom i preciznom radu. Poznavali smo ga kao vrhunskog dijagnostičara, jer pola posla u našem poslu, obave dobri dijagnostičari. Možemo reći da se sa njegovim preseljenjem zatvorila još jedna knjiga izuzetno bogatog životnog sadržaja i iskustva, te bogatog medicinskog znanja, od kojeg su mnogi pacijenti i zdravstveni radnici imali nesebičnu korist”-naveo je dr. Dženan Lepara.

Direktor Doma zdravlja Konjic, dr. Džemal Hajduk, govoreći o liku i djelu doktora Mirsada Džajića, kazao je da je bio primjer čovječnosti i uvijek na raspolaganju svojim pacijentima.

Održana komemoracija za prim.dr. Mirsada Džajića
Direktor Doma zdravlja Konjic dr.Džemal Hajduk

“Ako je iko bio primjer kako čovječnost treba da izgleda, onda je to bio doktor Mirsad Džajić. Jedan od najboljih dijagnostičara koje je Konjic, ali i šire područje imalo. Uvijek je bio na raspolaganju, narodski, bez srkleta, bez protokola, odmah na usluzi svima. I u periodu kada je bio bolestan, svoje zdravlje je stavljao po strani i dolazio je da pregleda svoje pacijente. Bio je ljekar, specijalista, borac u ratu, borac u miru, političar, rukovodilac, i teško je nabrojati sva njegova dobra djela”-istaknuo je dr.Hajduk.

Specijalista dijagnostičke radiologije, dr.Lejla Nuhanović-Gakić, emotivnim riječima se oprostila od doktora Džajića.

Održana komemoracija za prim.dr. Mirsada Džajića
Specijalista radiolog dr. Lejla Nuhanović-Gakić

“Bio je vedrog duha, nenametljiv, ispružene ruke za pomoć svima koji su je trebali, uvijek spreman na šalu. Jedini kolega kojeg sam u svome radnom vijeku zvala samo doktor, bez imena i prezimena, i svi bi uvijek znali na koga se to odnosi, i na poslu i u mojoj kući. Prije nepunih devet godina počela sam svoj specijalistički vijek i prihvatio me sa uvažavanjem, kao kolegicu, bez ijedne trunke zadržavanja, podijelio je sa mnom sve što sam trebala da znam. Ostavio je trag u srcima svih sa kojima se susretao. Nadam se da će njegova porodica naći barem trun utjehe u iskrenim riječima svih nas koji smo ga cijenili i poštovali”-rekla je dr.Nuhanović-Gakić.

U ime porodice prisutnima se na dolasku i riječima utjehe i podrške zahvalio Himzo Muhibić, zet dr.Mirsada Džajića.

Održana komemoracija za prim.dr. Mirsada Džajića
Himzo Muhibić

“Želim svima da se zahvalim na dolasku u ovako velikom broju. Zahvaljujem se sugrađanima koji su svakodnevno u protekom periodu iskazivali interes za zdravlje doktora Džajića. Osjećam potrebu da istaknem posebnu zahvalnost osoblju Radiološke službe i Hitne medicinske službe. Doktor Džajić je bio sinonim za jednostavnost i profesionalizam u radu, ali i za toplu ljudsku riječ i odnos prema pacijentima. Ovo je nama, njegovoj porodici, ovih dana bili dodatna snaga i utjeha u težini ovog velikog gubitka”-kazao je Muhibić.

Održana komemoracija za prim.dr. Mirsada Džajića

radiokonjic.ba

18.05.2023.

[email protected]

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Oglasi

Oglasi

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima