17.5 C
Konjic
25 rujna, 2022

Drugi upravo čitaju

Zbog udesa na M 17 saobraćaj bio obustavljen

Iz Operativnog centra Policijske uprave Konjic su nas informisali...

Zmaj Pozoj stiže u Konjic

Završen 16.Međunarodni festival amaterskih pozorišta, CSI-set oduševio publiku Na 16....

KOMENTAR / Jakirović sada mora pokazati da je kompletan

Utisci se još slažu, niko nije siguran šta su...

Zaručila se Ana Bavrka: Pogledajte kako ju je zaprosio partner

Ana Bavrka iz Mostara 2017. izabrana je za Miss...

Potpisan Sporazum o saradnji za uspostavu i rad Centra za razvoj kreativnih industrija Konjic

Danas su predstavnici Grada Konjica, Agencije za ekonomski razvoj...

Oduzet duhan i tekstil u vrijednosti 304.000 KM

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) u operativnoj akciji kodnog naziva “Sektor” i na putu Tuzla-Kalesija oduzeli su raznu krijumčarenu tekstilnu i duhansku robu u vrijednosti od 304.000 KM.

U operativnoj akciji kodnog naziva „Sektor“, ovlašteni službenici Grupacije za prevenciju prekršaja i krijumčarenja područnog centra UIO Tuzla od tri fizičke osobe sa područja RC Tuzla (Živinice, Banovići) privremeno su oduzeli predmete za koje je nije bilo zakonom propisane dokumentacije – saopćeno je iz UIO.

Ovlašćeni službenici Grupe za prevenciju krijumčarenja, na osnovu dostupnih informacija o nepravilnostima u poslovanju pojedinih privrednih subjekata, izvršili su istovremenu provjeru prometa i porijekla robe na tri lokacije i tom prilikom pronašli 3.823 komada tekstilnih proizvoda. , količina robe (majice, haljine, trenerke, pantalone) za koju nije postojala zakonom propisana dokumentacija.

Ovlašteni službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja, Odsjek za implementaciju propisa RC Tuzla, u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a TK, Policijske stanice Zapad, na putu Tuzla-Kalesija, izvršili su pretres dvije osobe. Tom prilikom pronašli su 3.800 paklica cigareta koje nisu bile obilježene zakonom propisanim pečatima UIO, niti je za njih postojala zakonom propisana dokumentacija – navodi se u saopštenju.

Vrijednost privremeno oduzete robe u ovim akcijama procjenjuje se na 304.000 KM.

Predmetna roba je privremeno oduzeta, a protiv pet fizičkih lica biće preduzete mjere i radnje predviđene zakonom pred nadležnim pravosudnim organima. U poduzimanju mjera iz svoje nadležnosti korištena je specijalizovana oprema i vozila koje je UIO donirala Američka ambasada kroz program EXBS – saopćeno je iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Objava Zaplijenjeni duhan i tekstil vrijedni 304.000 KM pojavila se prvo na Dnevni.ba.

dnevni.ba

Možda vas zanima