back to top
15.5 C
Konjic
19 Juna, 2024

Oduzet duhan i tekstil u vrijednosti 304.000 KM

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) u operativnoj akciji kodnog naziva “Sektor” i na putu Tuzla-Kalesija oduzeli su raznu krijumčarenu tekstilnu i duhansku robu u vrijednosti od 304.000 KM.

U operativnoj akciji kodnog naziva „Sektor“, ovlašteni službenici Grupacije za prevenciju prekršaja i krijumčarenja područnog centra UIO Tuzla od tri fizičke osobe sa područja RC Tuzla (Živinice, Banovići) privremeno su oduzeli predmete za koje je nije bilo zakonom propisane dokumentacije – saopćeno je iz UIO.

Ovlašćeni službenici Grupe za prevenciju krijumčarenja, na osnovu dostupnih informacija o nepravilnostima u poslovanju pojedinih privrednih subjekata, izvršili su istovremenu provjeru prometa i porijekla robe na tri lokacije i tom prilikom pronašli 3.823 komada tekstilnih proizvoda. , količina robe (majice, haljine, trenerke, pantalone) za koju nije postojala zakonom propisana dokumentacija.

Ovlašteni službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja, Odsjek za implementaciju propisa RC Tuzla, u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a TK, Policijske stanice Zapad, na putu Tuzla-Kalesija, izvršili su pretres dvije osobe. Tom prilikom pronašli su 3.800 paklica cigareta koje nisu bile obilježene zakonom propisanim pečatima UIO, niti je za njih postojala zakonom propisana dokumentacija – navodi se u saopštenju.

Vrijednost privremeno oduzete robe u ovim akcijama procjenjuje se na 304.000 KM.

Predmetna roba je privremeno oduzeta, a protiv pet fizičkih lica biće preduzete mjere i radnje predviđene zakonom pred nadležnim pravosudnim organima. U poduzimanju mjera iz svoje nadležnosti korištena je specijalizovana oprema i vozila koje je UIO donirala Američka ambasada kroz program EXBS – saopćeno je iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Objava Zaplijenjeni duhan i tekstil vrijedni 304.000 KM pojavila se prvo na Dnevni.ba.

dnevni.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]