3.3 C
Konjic
2 prosinca, 2022

Drugi upravo čitaju

Konjic: Održan humanitarni koncert za Tijanu Redžić

Sinoć je u Sportskoj dvorani u Konjicu održan humanitarni...

“Sijaset” predstavlja BiH na Međunarodnom festivalu amaterskih kazališta u Hrvatskoj

Rame uz rame sa najboljim amaterskim pozorištima sa područja...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Konjic: JKP “Standard” dobilo novu donaciju od preduzeća “Bir” iz Norveške

JKP “Standard” Konjic je ovih dana dobilo donaciju od...

Opasna nikotinska sredstva među školarcima u Konjicu?

Znate li šta je “Snus”? Ukoliko biste pitali tinejdžere i...

Oduzete cigarete i čokolade vrijedne 160.000 KM

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine u akciji kodnog naziva “Akciza 22” na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva oduzeli su veću količinu duhana i cigareta, koji nisu bili obilježeni akciznim markicama.

Također, privremeno su oduzeti na području Sarajevske županije i Zeničko-dobojske županije.prehrambeni proizvodi. Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe procjenjuje se na iznos od160.000 KM.

Operativnim radom na terenu i izvršenim analizama službenici Ureda za internu reviziju došli su do saznanja i saznanja da je na području gradova Sarajeva i Istočnog Sarajeva angažovan određeni broj lica.ilegalni prometakciznih proizvoda.

Sprovedene su aktivnosti na terenupretragena tri lokacije i od17 fizičkih licaprivremeno je oduzeta254,5 kilogramasitno rezani duhan,11.679 paklica cigaretai1,255 kutijaručno smotane cigarete.

Ovi proizvodi nisu bili označeni akciznim markicama UNO-a i za njih nije postojala vjerodostojna dokumentacija o porijeklu robe.

Ukupna tržišna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi125.000 KM.

oduzete cigarete i čokolade vrijedne 160.000 km

Foto: UNO BiH

Aktivnosti na terenu obavljene su u saradnji sa Tužilaštvom BiH i prema naredbama Suda BiH.

O počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu protiv osumnjičenih će biti dostavljen izvještaj Tužilaštvu BiH, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo –ilegalni promet akciznih proizvoda.

Također, u okviru ranije planiranih aktivnosti, ovlašteni službenici UNO-a iz regionalnog centra Sarajeva, na lokalitetu Sarajevske županije i Zeničko-dobojske županije, proveli su aktivnost u cilju sprječavanja ilegalnog prometa robe stranog porijekla bez autentičnu dokumentaciju.

Provjeravanjem i kontrolomčetiri poslovna subjektaSlužbenici UN-a pronašli su i privremeno oduzeli čokoladne prehrambene proizvode“Milka”ukupna tržišna vrijednost35.000 KM.

oduzete cigarete i čokolade vrijedne 160.000 km

Foto: UNO BiH

U skladu sa važećim zakonskim propisima, optužnica će biti podignuta protiv četiri osobeprekršajni postupakkod mesnog nadležnog suda.

PROČITAJ:   Hrvatski dužnosnici uputili sućut obiteljima stradalih u tragediji koja je potresla BiH

Direkcija za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane na njihovu otvorenu liniju080 02 06 07prijaviti bilo koji oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda.

Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni. Građani se mogu javiti i na Viber broj065 355 155da pošalje fotografiju i lokaciju na kojoj se ilegalno prodaju cigarete i duhan, saopšteno je u nedjelju iz UN-a BiH.

Objava Zaplijenjene cigarete i čokolade vrijedne 160.000 KM prvi put se pojavila na Posušje.info.

Objava Zaplijenjene cigarete i čokolade vrijedne 160.000 KM prvi put se pojavila na Posušje.info.

www.posusje.info

Možda vas zanima