-0.5 C
Konjic
29 studenoga, 2022

Drugi upravo čitaju

Preminuo član hora “Sejfullah” Elmas Alić

Elmas Alić, član hora "Sejfullah", preminuo je jučer u...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Rezultati analize uzoraka rijeke Neretve

U svim uzorcima rijeke Neretve uzetim iznad mosta Orašje...

4 stabla iz Konjica u nominaciji za “Stablo godine u BiH za 2022.”

Kako bi se odalo priznanje jedinstvenom bogatstvu prirode BiH,...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju PU Konjic za period od 21. do...

Općinski sud u Sarajevu: Potvrđena optužnica protiv Adnana Šeraka, čeka se odluka o pritvoru

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv Adnana Šeraka zbog protupravnog lišenja slobode i nanošenja povreda Ameru G i Alena Pušćulovića zbog nanošenja lakih fizičkih ozljeda oštećenom Ameru G. Ovo je za Oslobođenje potvrdilo Serakovo izdanje. advokat Kerim Čelik.

Iz Tužilaštva KS kazali su nam da će danas biti održano ročište na kojem će Sud odlučiti o opravdanosti mjere pritvora optuženom Šeraku.

Prema optužnici, Šerak se tereti da je u julu ove godine u kući u Švrakinom Selu zarobio Amera G. od kojeg je prethodno ukrao pištolj. Prema navodima optužnice, Pušćulović je oštećenog udario pepeljarom u kafiću na Marindvoru u Sarajevu, a potom ga je nastavio udarati rukama i nogama.

Napad na oštećenog u kafiću dogodio se nakon što je oštećeni po dolasku navodno stavio pištolj na sto. Serak mu je prišao i uzeo oružje. Na insistiranje Amera G. da vrati pištolj, Šerak je rekao da će to učiniti ako ga žrtva odnese kući. Šerak je po dolasku kući vezao Amera G. za stolicu i u jednom trenutku mahnuo pištoljem i rekao: “Hoćeš da te upucam”. Žrtva je uspela da se odveže i pobegne.

Kerim Čelik je Šerakov branilac


Serak slovi za jednog od najopasnijih osuđenika. Osuđen je na sedam godina zatvora zbog nanošenja smrtonosnih povreda zatvoreniku Dženanu Džaki u zatvoru u Zenici. Osuđen je i na osam i po godina zatvora zbog pokušaja ubistva Dragana Jeftića i Irfana Osmića, na koje je pucao u decembru 2008. godine u kafiću na Grbavici. Kasnije je ta kazna spojena sa dvije presude Općinskog suda u Visokom, te je osuđen na jedinstvenu kaznu od devet i po godina zatvora.

Pušten je na uslovnu slobodu 2012. godine, kada je ranjen u pucnjavi. Pušten je i iz zatvora da cijepa drva roditeljima, ali je i tada bio u bjekstvu. Nakon hapšenja, beneficije su mu ukinute.

PROČITAJ:   U Beogradu preminuo mladić kome su ljekari probušili debelo i tanko crijevo

Tokom boravka u zatvoru Zenica sukobio se sa drugim osuđenicima i zaposlenima.

www.oslobodjenje.ba

Možda vas zanima