back to top
25.5 C
Konjic
20 Jula, 2024

OPLJAČKANA KUĆA REPREZENTATIVCA HRVATSKE U ZAGREBU, UKRALI MU SKUPOCJENI NAKIT

Zagrebačka policija potvrdila je u srijedu navečer, ne otkrivajući identitet žrtava, da je na širem području centra nepoznati počinitelj ili više njih otuđio nakit za sada neutvrđene vrijednosti, za koji se procjenjuje da je skup.

Provala je navodno počinjena u periodu od 24. do 27. jula. Kako prenose mediji, provalnici su ukrali nakit i druge dragocjenosti u vrijednosti većoj od 4,5 miliona kuna (oko 1,2 miliona KM). Uviđaj je obavljen, kriminalističko istraživanje je u toku, potvrđeno je iz policije.

Policija nije mogla saznati identitet žrtava, kao ni više detalja o slučaju, ali se neslužbeno doznaje da su provalnici gađali kuću hrvatskog nogometnog reprezentativca Domagoja Vide i njegove supruge Ivane u Šestinama.

Pljačka je izvršena uprkos nadzornim kamerama i vjerovatno su iskusni kriminalci pažljivo birali svoju metu i osmislili egzekuciju.

Da je opljačkana Vidina kuća potvrdile su i komšije koje su jučer ugledale Domagoja Vidu u urbanoj vili bračnog para Vid, a o pljački je izvijestio i BN Sports. Vida je juče trebao stići u Atinu i potpisati ugovor sa AEK-om, ali su Grci rekli da je zbog pljačke morao ostati u Hrvatskoj. AEK je saopštio da je Vida morao odgoditi dolazak zbog toga što je policija postupila s pljačkom.

hayat.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]