back to top
25.5 C
Konjic
20 Jula, 2024

Oriana (21) umrla nakon uboda komarca

Pilot pripravnik komercijalne aviokompanije umrla je od posljedica ujeda komarca, nakon čega se u njenom tijelu razvila infekcija koja se proširila na mozak, pišeThe Telegraph.

Nakon što je položio sve teorijske ispite na easyJet programu u Oxfordu sa odličnim ocjenama,Oriana Pepper(21) iz Bury St Edmundsa, Suffolk, otišla je u Belgiju da dobije i svoje ocjene za primjenu instrumenata u avionima.

Dok je bila u Antwerpenu, pripravnicu je ubo komarac na čelu, u blizini desnog oka, gdje se razvila infekcija i otok, rečeno je na saslušanju u Ipswichu. Oriana je otišla u hitnu pomoć 07.07.2021.

Dali su joj antibiotike, a kada je dva dana kasnije kolabirala, njen dečko James Hall ponovo ju je odveo u bolnicu. Mlada žena je umrla tri dana kasnije.

“Gospođica Pepper umrla je od posljedica ozbiljne infekcije uzrokovane ubodom insekata na njenom čelu”, rekao je stariji mrtvozornik u Suffolku, Nigel Persley.

Medicinski uzrok smrti naveden je kao septička embolija u mozgu – začepljenje krvnih žila – čemu je doprinijela i infekcija bakterijom zvanom staphylococcus aureus i ubod insekta na čelu.

– Nikada ranije nisam video ovakav slučaj. Ovo je tako nesrećna tragedija za mladu damu koja je očigledno imala divnu karijeru i život pred sobom – rekao je mrtvozornik.

– Nije volela ništa više od letenja sa mnom i mojim starijim bratomOliver, takođe pilot pripravnik. Letenje je uvek opisivala kao ‘kancelariju na nebu među oblacima’… Upoznala je nekoga koga je volela, školovala se za komercijalnog pilota i ispunila svoje snove – rekao je Orianin otac,Tristan Pepper.

Njena matiLouisnakon istrage je izjavila da su u znak sjećanja na njenu kćerku pokrenuli stipendiju kako bi ohrabrili druge žene pilote da uđu u vazduhoplovnu profesiju.

– Ovo je pozitivna stvar iz njenog života – zaključila je.

  • Izetbegović ne progoni ‘prigušivače’ nego proevropske saradnike
  • Cijene u BiH su još uvijek nerealno visoke, očekuje nas teška jesen
  • Oriana (21) umrla je nakon ujeda komarca
  • Deset aviokompanija s najviše otkazanih letova: ‘Nikada nismo svjedočili ovakvoj situaciji’
  • Dobitnik diploma Evropske akademije nauka i umjetnosti

Post Oriana (21) umrla nakon ujeda komarca prvi put se pojavio na Dnevni.ba.

dnevni.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]