back to top
25.5 C
Konjic
25 Jula, 2024

Osmomartovska atmosfera među Konjičanima

Posljednja dva dana ali i danas, na ulicama grada mogli smo vidjeti naše sugrađanke kako sa osmijehom na licu nose poklone, cvijeće ili neki mali znak pažnje za njima drage žene. Da se ženi pažnja treba pridavati svaki dan, a ne samo ovaj, razumljivo je. Međutim, 8.mart je posebna prilika koju žene trebaju najprije iskorisitit za sebe, mišljenja je naša sugrađanka Zahida Junuz.

Razgovor sa sugrađankom Zahidom Junuz

Čestitajući 8.mart svim ženama, jedna sedamdesettrogodišnja sugrađanka za radiokonjic.ba je poručila:“8.mart obilježavam svake godine tako što odem na večeru sa društvom. Tako je bilo i ranijih godina kada sam bila mlađa i nekako se nastavilo i dan danas. Uživam da hodam, da idem na večeru, muziku, iako imam 73 godine. Međutim, danas omladina nema dovoljno vremena kao mi što smo imale u naše vrijeme, a sve to zbog obaveza kako poslovnih tako i onih kućnih.”

Za svaku ženu ovaj datum znači nešto drugačije i posebno u odnosu na druge žene. Zajedničko je to da ovoga dana sve očekuju isto, a to je pažnja, kazala je za radiokonjic.ba sugrađanka Hadžira Jusufović te dodala:“Dan žena obilježavam u porodičnoj atmosferi. Ženama u užem krugu porodice i svojim prijateljicama uvijek kupim neki poklon, mali znak pažnje da ne bi bile zaboravljenjene ovog datuma. Znamo kako su se žene borile za svoja prava, ali smatram da ni danas nisu prava žena onakva kakva bi trebala biti. Koristim ovu priliku i da čestitam svim ženama 8.mart te im želim najprije zdravlja pa onda sreće i veselja”.

Naši sugrađani muškog spola trude se ovoga dana da obraduju svoju ljepšu polovinu nekim prigodinim poklonom. Poslušajte na koji način nastoje da obraduju sebi drage dame povodom 8.marta Međunarodnog dana žena:

Anketa sa sugrađanima

Svim pripadnicama ljepšeg spola čestitamo njihov dan.

radiokonjic.ba

08.03.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]