20.5 C
Konjic
1 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

Osnovna muzička škola s pravom javnosti “Rezonanca”: Održana mala radionica violine

Danas je u Osnovnoj muzičkoj školi s pravom javnosti “Rezonanca” održana mala radionica violine koju su vodile Amila Jankoski, profesorica violine u Osnovnoj muzičkoj i baletskoj školi “Novo Sarajevo”, kao i profesorica violine Lidija Čović.

osnovna muzička škola s pravom javnosti “rezonanca”: održana mala radionica violine
Osnovna muzička škola s pravom javnosti “Rezonanca”: Održana mala radionica violine

“Došli smo na ideju da djeci napravimo malu radionicu, kako bismo im olakšali sviranje violine i da postanu pravi mali violinisti, ako ne, onda makar da razvijemo ljubav prema muzici i klasičnoj muzici. Oduševljena sam atmosferom u školi, oni  funkcionišu kao mala porodica velikog srca” – kazala je Amila Jankoski.

“Danas smo svi na okupu, zabavljamo se, profesorica Amila sa svojim dugogodišnjim iskustvom nama ukazuje na eventualne greške u postavci instrumenta, držanju instrumenta zato smo se i okupili da čujemo savjete profesorice Amile i za kraj je predviđen mali orkestar. Djeci je lijepo i drago im je da nije čas kao svaki prošli, nadamo se da će se vidjeti uspjeh na kraju godine”- kazala je Lidija Čović, profesorica violine u Osnovnoj muzičkoj školi s pravom javnosti “Rezonanca”.

osnovna muzička škola s pravom javnosti “rezonanca”: održana mala radionica violine
Foto: Amila Jakovski i Lidija Čović

“Svako novo iskustvo dobro dođe kao današnja radionica. Mislim da su djeca sjajna, sve ono što se inače radi sa svojim profesorima, profesorica Amila je došla da potvrdi te utvrdi  da li treba nešto promijeniti. Svježina je u svemu potrebna, kako u školama tako i u svemu drugom. Po licima djece vidi se da su zadovoljna, danas smo to odradili sa violinom u narednom periodu to će biti gitara i klavir“ – kazala je Biljana Handžo, direktorica Osnovne muzičke škole s pravom javnosti „Rrezonanca“.

osnovna muzička škola s pravom javnosti “rezonanca”: održana mala radionica violine
Foto: Biljana Handžo

radiokonjic.ba

17.02.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima