back to top
12.5 C
Konjic
22 Aprila, 2024

Osnovna škola “Seonica” danas obilježava 116. godina postojanja

Danas je Dan Osnovne škole “Seonica”, a program povodom Dana škole bit će upriličen u četvrtak 11. maja

OŠ “Seonica” danas obilježava 116. godinu postojanja. Trenutno ova škola broji 64 učenika, a program povodom Dana škole će biti upriličen u četvrtak 11. maja. Posjetioce očekuje prigodan program kojeg su pripremili učenici ove škole ali i izložba likovnih radova učenice Selme Grlice.

“Za danas je bilo planirano obilježavanje Dana škole kroz program i priredbu. Međutim, danas naši učenici učestvuju u festivalu kojeg ogranizuje Turska vojna misija u Zenici, a za sutra imaju planirane još neke ranije dogovorene aktivnosti, tako da ćemo u četvrtak obilježiti dan škole. Kod nas je praksa da se svake godine na ovaj dan sa nastavnicom likovne kulture Šejlom Hebibović pripremi izložba likovnih radova, pa će tako biti i ove godine. Posjetioci će moći vidjeti likovne radove učenice devetog razreda Selme Grlice. U 10 sati će biti otvorenje izložbe, a u 10:30 sati učenici će upriličiti priredbu za sve goste” kazao je za radiokonjic.ba direktor OŠ Seonica Zijad Halilović.  

Pomenuta škola je nekada brojala i preko 200 učenika, a sada samo njih 64, i to su većinom učenici koji nisu stanovnici Seonice, nego do škole putuju autobusom. Međutim, ono što je važno naglasiti jeste da, iako manji broj učenika pohađa OŠ Seonica za razliku od mnogih drugih konjičkih osnovnih škola, ova škola se može pohvaliti uspjesima pojedinih učenika.

“Jako sam ponosan na učenike i uspjeh koji postižu kako na opštinskom, tako i ja kantonalnom i državnom takmičenju iz raznih školskih predmeta. Od početka ove godine bilježimo uspjehe. Naša Nađa, učenica devetog razreda, osvojila je drugo mjesto na kantonalnom takmičenju iz fizike, te je 20.maja očekuje takmičenje na nivou Federacije. Osim nje, također učenica devetog razreda Lejla Hodžić, uskoro ide na državno takmičenje iz vjeronauke. Za sve uspjehe su naravno zasluženi i nastavnici koji im pomažu da se pripreme za isto” naglasio je Halilović.

Direktor OŠ Seonica, poziva sugrađane da u četvrtak 11.maja dođu na obilježavanje 116. godine postojanja ove škole.

radiokonjic.ba

09.05.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima