18.5 C
Konjic
10 lipnja, 2023

Drugi upravo čitaju

MIZ Konjic: Proučena ikrar dova za hadžije

Danas je u Gradskoj džamiji Konjic proučena ikrar dova...

MZ Bradina bogatija za sedam novih traktora

Poljoprivredni proizvođači sa područja MZ Bradina, kupili su sedam...

Grad Konjic: Obavještenje za maturante

Obavještavaju se svi maturanti Grada Konjica, odnosno učenici završnih...

Sarajevski učenici u posjeti Konjicu

Učenici Srednje elektrotehničke škole iz Sarajeva posjetili su Konjic....

U Konjicu večeras svečano otvoren 13. KUP Jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju (Fly fishing) 2023

13. KUP Jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju održava se od...

Osnovna škola “Seonica” danas obilježava 116. godina postojanja

Oglasi

Danas je Dan Osnovne škole “Seonica”, a program povodom Dana škole bit će upriličen u četvrtak 11. maja

OŠ “Seonica” danas obilježava 116. godinu postojanja. Trenutno ova škola broji 64 učenika, a program povodom Dana škole će biti upriličen u četvrtak 11. maja. Posjetioce očekuje prigodan program kojeg su pripremili učenici ove škole ali i izložba likovnih radova učenice Selme Grlice.

“Za danas je bilo planirano obilježavanje Dana škole kroz program i priredbu. Međutim, danas naši učenici učestvuju u festivalu kojeg ogranizuje Turska vojna misija u Zenici, a za sutra imaju planirane još neke ranije dogovorene aktivnosti, tako da ćemo u četvrtak obilježiti dan škole. Kod nas je praksa da se svake godine na ovaj dan sa nastavnicom likovne kulture Šejlom Hebibović pripremi izložba likovnih radova, pa će tako biti i ove godine. Posjetioci će moći vidjeti likovne radove učenice devetog razreda Selme Grlice. U 10 sati će biti otvorenje izložbe, a u 10:30 sati učenici će upriličiti priredbu za sve goste” kazao je za radiokonjic.ba direktor OŠ Seonica Zijad Halilović.  

Pomenuta škola je nekada brojala i preko 200 učenika, a sada samo njih 64, i to su većinom učenici koji nisu stanovnici Seonice, nego do škole putuju autobusom. Međutim, ono što je važno naglasiti jeste da, iako manji broj učenika pohađa OŠ Seonica za razliku od mnogih drugih konjičkih osnovnih škola, ova škola se može pohvaliti uspjesima pojedinih učenika.

“Jako sam ponosan na učenike i uspjeh koji postižu kako na opštinskom, tako i ja kantonalnom i državnom takmičenju iz raznih školskih predmeta. Od početka ove godine bilježimo uspjehe. Naša Nađa, učenica devetog razreda, osvojila je drugo mjesto na kantonalnom takmičenju iz fizike, te je 20.maja očekuje takmičenje na nivou Federacije. Osim nje, također učenica devetog razreda Lejla Hodžić, uskoro ide na državno takmičenje iz vjeronauke. Za sve uspjehe su naravno zasluženi i nastavnici koji im pomažu da se pripreme za isto” naglasio je Halilović.

Direktor OŠ Seonica, poziva sugrađane da u četvrtak 11.maja dođu na obilježavanje 116. godine postojanja ove škole.

radiokonjic.ba

09.05.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Oglasi

Oglasi

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima