Osnovnu muzičku školu s pravom javnosti „Rezonanca“ Konjic pohađaju djeca iz Konjica, Jablanice i Sarajeva

0
97

Osnovna muzička škola s pravom javnosti „Rezonanca“ Konjic osnovana je prije tri godine, a školsku 2022./2023.godinu počeli su sa deset novoupisanih učenika i zaposlenjem još jednog profesora na predmetu klavir, kazala je Biljana Handžo, direktorica Osnovne muzičke škole s pravom javnosti „Rezonanca“ Konjic.

„Nastavni proces je počeo u septembru i ove godine imamo deset novih učenika, čime se ukazala i potreba za zaposlenjem još jednog profesora na Odsjeku klavir. Sada imamo četiri profesora klavira, od kojih je jedan i solfeđista, dva profesora gitare i na Odsjeku violine imamo profesoricu i asistenticu u nastavi“-rekla je Handžo.

osnovnu muzičku školu s pravom javnosti „rezonanca“ konjic pohađaju djeca iz konjica, jablanice i sarajeva
Učenici i profesori Osnovne muzičke škole s pravom javnosti “Rezonanca” Konjic

Uspješan rad škole prepoznat je i šire, pa osim učenika iz Konjica, nastavu pohađaju i djeca iz Jablanice i Sarajeva. Ukupno na tri odsjeka: klavir, gitara i violina ima 68 učenika.

„U redovnoj nastavi imamo 63 učenika i pet koji pohađaju časove pop-rock muzike na Odsjeku gitara i oni ne polažu završne razrede. Na Odsjeku klavira imamo 34 učenika, gitara 24 i violina 10. Zanimljivo je da ove godine imamo sedam učenika iz Jablanice i četiri iz Sarajeva, što nas posebno raduje i nastojimo im olakšati dolaske i prilagoditi raspored časova“-navela je Biljana Handžo, direktorica Osnovne muzičke škole s pravom javnosti „Rezonanca“ Konjic, dodavši da ove godine imaju jedanaest maturanata.

radiokonjic.ba

05.10.2022.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

[email protected]

+387 36 726 267