6.5 C
Konjic
9 prosinca, 2022

Drugi upravo čitaju

Konjic: Firma “Bujice” angažovala radnike iz Nepala

Jedan od gorućih problema u BiH je nedostatak radne...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Nezaposlenim osobama će do 20.decembra biti uplaćeno 100 KM jednokratne pomoći

NAKON DOSTAVE PODATAKA KANTONALNIH SLUŽBI UTVRĐENA ODLUKA: JEDNOKRATNA NOVČANA...

Opasna nikotinska sredstva među školarcima u Konjicu?

Znate li šta je “Snus”? Ukoliko biste pitali tinejdžere i...

Zimsko održavanje puteva na području Konjica

Za tri firme odobreno 446 hiljada maraka Svake godine Direkcija...

OSR Konjic: Izvršeno uništavanje 38 mreža krivolovaca

Na lokalitetu Gradske deponije Konjic u prisustvu Kantonalne poljoprivredne inspekcije HNK, članova i ribočuvara OSR Konjic izvršeno je uništavanje 38 mreža krivolovaca.

“Ovo je već 6-7 put da zajedno uništavamo mreže. Uništeno je 38 mreža koje su pronađene ili oduzete u ribolovnoj zoni Konjic. Ukupna dužina mreža je otprilike 2,3km koje su pronađene na području Ribićkog zaljeva, Nevizdračkog zaljeva, Buturović Polja, Gorice, Čelebića, Memidžana….” – kazao je za radiokonjic.ba Hrabren Kapić, predsjednik Skupštine Organizacije sportskih ribolovaca Konjic.

osr konjic: izvršeno uništavanje 38 mreža krivolovaca
OSR Konjic: Izvršeno uništavanje 38 mreža krivolovaca

“Dan poslije smo nastavili sa svojim aktivnostima suzbijanja krivolova, ribočuvari koji su jutros u 4:00h izašli na teren su pronašli nekoliko mreža na području Gorice. Veliko je područje koje se mora pokriti, ali u zadnje vrijeme imamo pomoć od sportskih ribolovaca sa područja Jablaničkog jezera koji nam aktivno javljaju o svim aktivnostima na Jablaničkom jezeru. Napravila se jedna lijepa veza između sportskih ribolovaca i ribočuvarske službe. Svoje aktivnosti uvijek javimo PU Konjic od kojih imamo podršku na terenu” – dodao je Kapić.

osr konjic: izvršeno uništavanje 38 mreža krivolovaca
OSR Konjic: Izvršeno uništavanje 38 mreža krivolovaca

“Najviše se krivolov mrežama obavlja noću kada ih je teško i otkriti. Potreban je veći broj ljudi da se uključi u ove aktivnosti i potrebna je bolja saradnja sportskih ribolovaca i ribočuvara. Sportski ribolovci koji su često na terenu su dužni da prijave svaku nepravilnost koja nije u skladu sa zakonom o slatkovodnom ribarstvu” – zaključio je Hrabren Kapić, predsjednik skupštine OSR Konjic.

radiokonjic.ba

Foto: OSR Konjic

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

[email protected]

+387 36 726 267

Možda vas zanima