back to top
25.5 C
Konjic
25 Jula, 2024

OSR Konjic: U toku upis novih članova u Školu mušičarenja

Prošla 2023. godina za Organizaciju sportskih ribolovaca Konjic bila je uspješna, jer su članovi organizacije ostvarili dobre rezultate na takmičenjima. Početak 2024. godine u znaku je upisa novih članova u Školu mušičarenja, koja pruža mogućnost djeci da uče ribolovne tehnike. Nastava se održava dva puta sedmično, utorkom i četvrtkom, u periodu od 19:00 do 20:00 sati, a zainteresovanih članova je sve više, kazao je predsjednik Skupštine organizacije Sportskih ribolovaca Konjic, Hrabren Kapić.

“U toku je školski raspust, tako da je lijepa prilika da se starija ekipa OSR-a okupi. Započeli smo rad s mlađim uzrastima i na svakom času imamo sve više novih članova. Polako se pripremamo za sezonu i zajedno učimo sve tehnike sportskog ribolova. Isti su učitelji kao i prethodnih godina, Adis Kurić i Adi Husić, pomažem i ja, te ostali koji se priključe povremeno, tako da se pripremamo za novu sezonu 2024. godinu- kazao je Kapić.

Polaznici škole mušičarenja obučavaju se u prostorijama Organizacije sportskih ribolovaca Konjic. Svi zainteresovani mogu se priključiti školi, članarina je besplatna. Za sve polaznike obezbijeđena je sva potrebna oprema za obuku i ribolov.

osr konjic: u toku upis novih članova u školu mušičarenja
Hrabren Kapić, predsjednik Skupštine Organizacije Sportskih ribolovaca Konjic

“Još imamo dva mjeseca do prvog otvorenja ribolovne sezone. Trenutno se sve odvija u zatvorenom prostoru, novi članovi jedva čekaju da izađu na otvoreno i da nova takmičenja počnu. Mi smo se potrudili da osiguramo svu potrebnu opremu za nove članove. Kada se objave kalendari takmičenja Sportsko- ribolovnog saveza FBiH, napravit ćemo plan organizacije za juniorska takmičnja“- naveo je Kapić, dodavši da su u 2023. godini ostvareni kvalitetni rezultati. Santino Šljivo, član Organizacije sportskih ribolovaca Konjic, u prošloj godini odbranio je titulu prvaka u juniorskoj kategoriji u mušičarenju, a i drugi članovi juniorske ekipe su ostvarili značajne rezultate.

osr konjic: u toku upis novih članova u školu mušičarenja
Škola mušičarenja u prostorijama organizacije Sportskih ribolovaca Konjic.

I u 2024. godini planirana je realizacija brojnih aktivnosti.

“Plan za 2024. godinu izrađen je krajem prošle godine. Planirana je realizacija brojnih aktivnosti kao što su poribljavanje, uređivanje, obilježavanje, takmičenja. Nastavljamo saradnju sa Gradom Konjicom i drugim institucijama, tako da nas čekaju lijepe stvari u 2024. godini”- istaknuo je Kapić.

Ribolovna sezona počinje 1.marta na Boračkom jezeru i pritokama, a mjesec kasnije na rijeci Neretvi.

“Prvog aprila ove godine otvorenje je na rijeci Neretvi, mjesec dana prije toga otvaraju se pritoke i Boračko jezero. Sada je ribolov dozvoljen jedino na Jablaničkom jezeru uz propisno pridržavanje režima ribolova, odnosno da se pojedine vrste za vrijeme mrijesta ne izlovljavaju”- naveo je Kapić.

radiokonjic.ba

17.01.2024.

samra@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]