10.4 C
Konjic
2 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

Osuđen zbog iznude / Zeničanin putem Facebook Messengera prijetio: "Uplati mi 300 KM ili će te pojesti mrak"

Općinski sud u Zenici proglasio je Muamera Sadibašića krivim za iznudu i osudio ga na kaznu zatvora od osam mjeseci. Ovaj 29-godišnji Zeničanin osuđen je jer je u junu prošle godine u Zenici prijetio AH putem Facebook Messengera.

Prvo je napravio lažni profil pod imenom Emir Smajić, a potom je u julu iste godine poslao prijeteće poruke A. H. tražeći da mu isplati 300 KM.

“Znam te jako, jako dobro iz grada”, “Reci kad budes slobodni da se vidimo”, “Pa naci cu te u misjoj rupi, p… jedan”, “Samo reci koju rijec nekome ili me izbrišite itd. pozorište je jako blizu, a i vaš stan”, samo je dio poruka koje šalje Sadibašić.

Nakon što mu je oštećeni rekao da nikada u životu nije dobijao takve poruke, optuženi mu je odgovorio riječima: “Nikad nisi naleteo na onoga na koga je trebalo”.

Kada se AH usprotivio, optuženi mu je poslao sliku svojih genitalija, uz poruku: “Da znaš šta te čeka”. Nakon toga, oštećeni je otišao u MUP i sve prijavio.

www.oslobodjenje.ba

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima