back to top
12.5 C
Konjic
22 Aprila, 2024

Osuđeni pedofil iz Sarajeva se nakon zatvora vratio na posao u školu

NASTAVNIK fizičkog vaspitanja u Sarajevu S. Alihodžić vraćen je na posao u školu nakon što je odležao godinu i po dana zatvora zbog pedofilije, piše Klix.ba.

Alihodžić je proglašen krivim 2018. godine, nakon što je dvije godine ranije optužen za razmjenu poruka i fotografija sa studenticom. Njeni roditelji su prijavili slučaj, nakon čega je učiteljica privedena. U to vrijeme bio je nastavnik fizičkog vaspitanja u Osnovnoj školi Grbavica 1 i trener Odbojkaškog kluba ORT. Nakon prvostepene presude, tužilaštvo nije predložilo nikakve mjere, tako da je mogao nesmetano da radi kao nastavnik dok čeka na drugostepenu presudu.

Nakon pravosnažne presude u novembru prošle godine i jednogodišnje zatvorske kazne, kao i jednogodišnje zabrane rada kao nastavnik, Alihodžić se vratio na posao jer ga zakon u tome ne sprječava.

Sud mu je izdao i uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka, čime je dobio sve uslove da nesmetano obavlja svoj posao. Tokom sudskog procesa Alihodžić je bio na neplaćenom odsustvu. Škola nije mogla spriječiti osuđenog pedofila da se vrati u učionicu, piše Klix.ba.

Na Posušje.info prvi put se pojavio post Osuđeni pedofil iz Sarajeva nakon zatvora vratio se na posao i u školu.

www.posusje.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima